naar top
Menu
Logo Print

HOE EEN GOED GEISOLEERD RAAM VERKRIJGEN

De isolatiewaarde van een raam of deur is van meerdere zaken afhankelijk. Op het eerste gezicht kan het allemaal nogal complex lijken. Daarom geven we nog eens een helder overzicht van de belangrijkste punten om op te letten.

HET MATERIAAL VAN JE RAAM
HET TYPE GLAS IN JE RAAM
MAAK AANSPRAAK OP EEN PREMIE

HET MATERIAAL VAN JE RAAM

materiaalEen raam of deur kan in principe uit 3 materialen bestaan: hout, pvc en aluminium. Bij een houten raam is de diepte van het profiel, met andere woorden de hoeveelheid hout, belangrijk voor de isolatiewaarde.

Kunststof (foto) werkt daarentegen op een andere manier. Die bestaat uit een aantal kamers die gedeeltelijk bepalen hoe goed je raam isoleert.

Uiteraard is er ook nog aluminium. Een aluminium raam bestaat uit twee aluminium delen met tussenin een thermische onderbreking. Dat is zeer belangrijk om de kou buiten te houden.

thermische onderbrekingHet beste van de twee werelden is een combinatie van kunststof met aan de buitenzijde aluminium. Het voordeel daarvan is dat je alle kleuren kunt toepassen en toch nog de isolatiewaarde behoudt van kunststof, of pvc.

THERMISCHE ONDERBREKING

Een thermische onderbreking voorkomt condensatie, warmte- en koudegeleiding bij aluminium kozijnen.

HET TYPE GLAS IN JE RAAM

type glasHet type glas in je raam zal natuurlijk mee de isolatiewaarde bepalen. Standaard wordt meestal dubbel glas genomen, maar ook driedubbel glas is een mogelijkheid.

Het materiaal waaruit de afstandshouder tussen de glasplaten gemaakt is, speelt eveneens een rol; als die uit kunststof gemaakt is en niet uit metaal, dan krijg je meteen een betere isolatiewaarde.

Dat biedt natuurlijk voordelen. In de eerste plaats komt het je energiefactuur ten goede, maar daarnaast kun je soms ook nog eens profiteren van premies.

WARM-EDGE STRIP

strip

In standaard dubbel of drievoudig glas zit een aluminium strip tussen de glasplaten. Een nog betere isolatie krijg je met WARM-EDGE.

Dat is een kunststof strip die de geleiding van kou tegengaat. Een WARM-EDGE ziet er ook nog eens beter uit dan een standaard strip

MAAK AANSPRAAK OP EEN PREMIE

premieBeter isoleren betekent vaak ook dat je aanspraak kunt maken op een premie van de overheid. Aangezien het om complexe materie gaat, is het goed om je te informeren via de subsidietool van Belisol.

Of je kunt natuurlijk ook altijd bij een Belisolshowroom binnenspringen om meer informatie te verkrijgen.

BELISOL

BELISOL

LUIKERSTEENWEG 254
3500 HASSELT
+3211210098
-