naar top
Menu
Logo Print

GEBRUIK DE JUISTE KIT

assortiment Tec7 afdichting lijmKen je het gevoel als je voor een winkelrek staat met 6 meter kitten en kokers? De verschillende types vliegen je om de oren: sanitaire kit, schilderskit, montagekit … Leer in dit artikel alvast welke kit of lijm je precies mee moet nemen voor je volgende klus.

CHECKLIST VOOR JE BEGINT
Vergeet deze tips niet toe te passen voor je gaat afdichten of verlijmen.
DIVERSE SOORTEN
Deze lijst somt de meest gangbare kokers en lijmsoorten voor je op.

Bekijk ook ons handig overzicht in deze video!

CHECKLIST VOOR JE BEGINT

Nog nooit een koker in je handen gehad? Zó ga je aan de slag!

  • spuitmond afsnijdenVerwijder eerst en vooral de dop van de koker waar de schroefdraad begint. Draai er dan de spuitmond op vast. Snij de spuitmond schuin af. Zorg dat je de spuitmond net wat kleiner is dan de voeg die je wil opvullen. En dan hoef je alleen nog de koker in het pistool te bevestigen.
  • Vóór je gaat kitten of lijmen, dien je eerst te ontvetten. Maak het oppervlak grondig schoon.
  • Check of de ondergrond niet poreus is en er eventueel nog een fixeerprimer moet aangebracht worden.

aanbrengen
Breng de specie van je kit of lijm niet aan in dotten. Het uithardingsproces neemt dan veel te veel tijd in beslag. Je brengt de specie zoveel mogelijk aan in lange slierten of verticale lijnen.

  • spuitmond naadNauwkeurig afdichten betekent langs de naad schilderstape aanbrengen, zodat je een mooie, rechte afdichting creëert.
  • Pers altijd eerst wat product uit de koker, en begin dan pas met aan te brengen. Zo ben je er zeker van dat de afdichtings- of montagekit niet sputtert in het begin, en meteen een vloeiende lijn produceert.
  • Bij het afkitten plaats je het pistool in een hoek van 45° en trek je het rustig naar je toe. Neem je tijd, en werk rustig. Probeer altijd vooraf even of je evenwichtig staat en zonder schokken kan afkitten.

 

DIVERSE SOORTEN

MS-POLYMEER : MONTEREN EN AFDICHTEN

montagekitAls dhz'er zal je het vaakst in contact komen met een koker waarmee je kan monteren, én afdichten. Dan pak je een MS-polymeer of hybride polymeer bij de hand.

SILICONEN : FLEXIBELE VOEG VOOR SANITAIR

sanitaire kitEen nieuw keukenblad, lavabo of bad te installeren? Dan heb je een kitproduct nodig die uitzettingen kan opvangen én bestand is tegen vochtige omstandigheden.

SCHILDERSKIT : OVERSCHILDERBARE AFDICHTINGSKIT

schilderskitZodra je naden moet afwerken die je later wil overschilderen, grijp je terug naar een schilders- of acrylaatkit.

HIGH-TACK KIT : EXTREEM MONTEREN ZONDER ONDERSTEUNING

high-tack kitSnel iets monteren? Dan ben je vlug geholpen met een high-tack kit. Een high-tack kit maakt lijmen zonder ondersteuning mogelijk.

SUPERLIJM

superlijmEen dankbaar alternatief voor bovenstaande kitten is superlijm. Je kan er een enorm scala aan materialen mee verlijmen, en zelfs poreuze materialen lukt door gebruik te maken van een activator, die het uithardingsproces versnelt.

PU-LIJMSCHUIM

PU-schuimPolyurethaanschuim of PUR staat gekend als opvul- en isolatieschuim. PU-lijmschuim heeft ook goede isolatie-eigenschappen, maar is steviger en meer kleverig bij het uitspuiten. Dat maakt het uitermate geschikt voor verlijming van grote oppervlakken.

LIJMEN - HERSTELLEN - VULLEN

PU-schuimEen multifunctionele kit voor specifieke problemen, dat heb je in handen met een lijm-, vul- en herstellingspasta. Deze kit is krimpvrij en toepasbaar voor de verlijming van bouwmaterialen.

WATERDICHTE VERLIJMING EN AFDICHTING

aquaseal TEc7Nog een specifiek type om mee af te sluiten: een hybride polymeer die je niet alleen om te verlijmen of herstellen gebruikt, maar ook om meteen te zorgen voor een waterafdichting..

TEC7

TEC7

INDUSTRIELAAN 5B
2250 OLEN
+3214859737
+3214859738
www.tec7.com