naar top
Menu
Logo Print

WERK ALTIJD VEILIG!

Onoplettendheid, slecht onderhouden materiaal, verkeerd gebruik van machines … Voor je het weet, zit je met een kwetsuur, of erger nog! Werk tijdens het klussen dus altijd veilig! Een materiaallijst voor je aan de werken begint, brengt al veel soelaas. Het verplicht je na te denken welk gereedschap je nodig hebt, en met welke risico's je te maken hebt. Heb je bijvoorbeeld de slijpschijf nodig? Leg dan standaard een veiligheidsbril en -handschoenen in de werkkoffer. Zorg er ook voor dat je atelier of werkplaats netjes is. Geen rondslingerende kabels of gemorste olie op de grond. Laat meteen ook dat mankement aan je cirkelzaag herstellen door een gespecialiseerde dienst/vakman. Draag steeds de nodige beschermingsmiddelen enzovoort.

  1. Machineveiligheid
  2. Handen - vingers - voeten
  3. Oog- en gelaatsbescherming
  4. Stof en lawaai

veiligheidsinstructiekaartNiet zeker waar je allemaal op moet letten? Log in op deze documentatietool. Je vindt er gratis veiligheidsfiches voor diverse machines. Print de steekkaarten uit en hang ze op in je atelier, of berg ze op in je toolbox. Of hang deze posters op in je atelier of werkplek als visuele reminder.

Wil je nog meer info over veiligheid?

Lees dan ook dit extra veiligheidsdossier

De Tooldokter geeft je alvast het goede voorbeeld; ontdek in het onderstaande filmpje allerlei tips om in alle veiligheid te klussen!

Je kan al veel risico's vermijden door je gezond verstand te gebruiken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor (toevallige) personen of collega's in de nabije buurt. Veiligheid? Dat komt dus altijd op de eerste plaats! Hoog tijd om je hierin te verdiepen.

1. MACHINEVEILIGHEID

machineveiligheidHoe hanteer je elektrisch gereedschap en ander zwaar materiaal? Dat verschilt uiteraard per machine, maar er zijn zeker een aantal basisregels die je niet mag vergeten.

Lees het volledige artikel

2. HANDEN - VINGERS - VOETEN

handen beschermen klussenJe handen, vingers en voeten zijn bij vele handelingen erg kwetsbaar tijdens het klussen. Onthoud deze vuistregels voor veilige werkomstandigheden.

Lees het volledige artikel

3. OOG- EN GELAATSBESCHERMING

oogbescherming veiligheidsbrilZelfs al heb je je veiligheidsbril of gelaatsbescherming maar 'een aantal seconden' nodig voor die kleine klus, vergeet ze ook dan niet op te zetten! Ook al zijn eventuele rondvliegende deeltjes minuscuul, ze kunnen je veel schade berokkenen!

Lees het volledige artikel

4. STOF EN LAWAAI

beschermen tegen stof, beschermen tegen lawaaiEen item dat je nooit mag onderschatten: stof en lawaai hebben een grote impact op je gezondheid als je je er niet voldoende tegen beschermt.

Lees het volledige artikel

WOODWIZE

WOODWIZE

+3225581551
+3225581589