naar top
Menu
Logo Print

OGEN EN GELAAT

Tijdens het klussen kom je in diverse situaties terecht, en daarbij zijn je ogen vaak kwetsbaar. Opvliegend stof tijdens houtbewerkingen of ruwbouwwerken, rondvliegende deeltjes (glas snijden, gebruik bosmaaier), vuurgensters (lassen, slijpschijf), vloeistoffen en chemicaliën (verfafbijtmiddelen, sproeistoffen) …

VEILIGHEIDSBRIL
AANGEPASTE MODELLEN

VEILIGHEIDSBRIL

veiligheidsbrilEen goede ruimzichtbril moet je standaard bij je hebben. Zorg dat je een aantal brillen in reserve hebt. Reserveer een plekje in je atelier, zodat je de bril altijd snel kan vinden, en leg ook een bril klaar in je werkkoffer van de machine zelf, of je standaardtoolbox.

Test op voorhand je bril al eens uit. Sluit die goed aan rondom je ogen? Kan je de montuur aanpassen, zodat die niet van je neus afglijdt? Bevat ze een coating tegen dampvorming? Kan je ze nog makkelijk dragen in combinatie met een stofmasker? Het zijn details, maar ze dragen wel bij aan het draagcomfort.

AANGEPASTE MODELLEN

aangepaste modellenDaarnaast heb je ook nog specifiekere modellen, zoals een lashelm of -bril die je ogen beschermt tegen de spatten en ultravioletlicht, of een gelaatsmasker met vizier dat je gezicht beschermt tegen rondvliegende stukjes tijdens het gebruik van je bosmaaier of kettingzaag.

Veiligheidsbrillen kunnen ook op sterkte gemaakt worden, en zelfs filters bevatten om je helder te laten zien, fel zonlicht te dempen enzovoort …

WOODWIZE

WOODWIZE

HOF TER VLEEST DREEF 3
1070 BRUSSEL
+3225581551
+3225581589