naar top
Menu
Logo Print

EEN NIEUWE KEUKEN IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN

Opmeten, plannen, bestellen en installeren – meer komt er niet bij kijken. IKEA helpt je ook graag met elke stap van het proces. Volledig doe-het-zelf of full-service – of iets daartussenin? Daar beslis jij over. Hoe meer je zelf doet, hoe meer je de prijs drukt … da’s nog een voordeel van een IKEA keuken.

1. OPMETEN
2. DROMEN EN PLANNEN
3. BESTELLEN
4. INSTALLEREN
HELP! IK KRIJG MIJN KEUKEN NIET GEPLAATST

1. OPMETEN

opmeten

Je keukenaankoop begint bij het opmeten. Noteer hierbij de lengte en breedte van de wanden, de hoogte van het plafond, de afmetingen van de ramen en deuren en hoe die openen.

Daarnaast noteer je ook waar de aansluitingen voor elektriciteit, water en afvoer zitten, en waar de afvoer van de afzuigkap komt. 

2. DROMEN EN PLANNEN

planner

Oefening baart kunst. Neem even de tijd om jouw droomkeuken te ontwerpen met de Home Planner 3D-tool, want dit is een belangrijke stap in de aankoop van jouw keuken. Je ontdekt ook de voor- en nadelen van gebruikelijke keukenopstellingen en enkele planfouten waarvoor je moet opletten. Bekijk ook de IKEA planningsgids (PDF).

Home Planner 3D-tool

3. BESTELLEN

GA LANGS BIJ DE IKEA KEUKENSPECIALIST

keukenspecialist

Heb je alles opgemeten en al eens de planner gebruikt? Dan is het tijd om eens de verschillende modellen, ideeën en combinaties te ontdekken in je IKEA winkel. Op maat van jouw budget en wensen, zorgen de keukenspecialisten ook voor begeleiding op maat.

Als je op de website een afspraak hebt gemaakt, zal de keukenspecialist op basis van jouw afmetingen, samen met jou bekijken hoe je de beste indeling verkrijgt die meteen een mooi geheel vormt.

VOORBEZOEK

voorbezoek

Op basis van de opmetingen, de planning en het gesprek met de specialist wordt een offerte aangemaakt en komt een professionele IKEA partner de ruimte thuis bekijken tijdens een voorbezoek.

Alles wordt nog eens correct opgemeten en er wordt nagekeken of alle keukenonderdelen zeker passen op de gewenste plaats - en indien nodig worden er wijzigingen aangepast in het keukenplan. 

BESTELLEN

bestellen

Na het voorbezoek bekijk je het plan nog eens met de keukenspecialist in de IKEA winkel, zodat alle details in orde zijn en de keuken zeker aan de verwachtingen beantwoordt.

Dan kan je bestellen - in één keer aan de kassa of met een afbetalingsplan.

4. INSTALLEREN

installerenJe kan na de bestelling te plaatsen in de IKEA winkel zelf alle materialen meenemen, of ze thuis laten leveren.

Dankzij de Keukeninstallatiegids (PDF) ontdek je hoe je jouw nieuwe keuken zelf kan installeren. De gids staat boordevol nuttige tips voor een keukeninstallatie met zo weinig mogelijk stress.

Laat je je keuken liever installeren? Dan kan je ook een beroep doen op één van de IKEA service partners die de keuken voor jou komen installeren.

HELP! IK KRIJG MIJN KEUKEN NIET GEPLAATST

callcenterGeen nood, bij vragen kan je steeds terecht bij het keukenteamcallcenter, waar de keukenspecialisten je voorthelpen.

Iedere IKEA METOD keuken heeft overigens een garantie van 25 jaar. Mocht er binnen die periode een probleem optreden, kan je eveneens contact opnemen met het callcenter. IKEA zorgt dan voor een geschikte oplossing. 

Meer inspiratie vind je op IKEA.be

ikea

IKEA

IKEA

WEIVELDLAAN 19
1930 ZAVENTEM
+3227191922
-
www.ikea.be