naar top
Menu
Logo Print

10 OPLOSSINGEN VOOR DE BEDEKKING VAN JE DAK

Een dak krijgt heel wat te verduren: wind, regen, koude, hitte, … Het is niet te verwonderen dat je soms een dak dient te vernieuwen. Dat kan het dak van je huis zijn, maar ook van je tuinhuis, carport, stalling, bijgebouw, poolhouse, … Er zijn heel wat mogelijkheden om een nieuw hellend of plat dak te plaatsen. Welke bedekking je uiteindelijk kiest hangt af van je budget, de hellingsgraad van het dak, het soort gebouw, de levensverwachting ervan etcetera. We overlopen welke oplossingen er allemaal zijn om je dak te bedekken.

VOOR HELLENDE DAKEN
VOOR PLATTE DAKEN

VOOR HELLENDE DAKEN

DAKPANPLATEN

dakpanplaten

Zoek je een makkelijk te plaatsen dakbedekking voor een hellend dak met het uitzicht van een dak met dakpannen? Dan zijn dakpanplaten de ideale keuze. Dakpanplaten hebben een levensverwachting van 20 jaar en zijn geschikt voor daken die minstens 10° afhellen.

Het slimme van deze dakpanplaten is dat je met één plaat 24 of 35 pannen ineens plaatst. Bovendien hoef je deze platen nooit te knippen of te snijden. Doordat je ze kan laten overlappen passen ze perfect op elk dak. 

Lees meer.

KUNSTLEIEN

kunstleien

Zoek je dezelfde knappe uitstraling van een leiendak, maar met leien die 80% lichter zijn en vervaardigd uit een milieuvriendelijk gerecycleerd composietmateriaal? Dan zijn kunstleien een goed alternatief. Kunstleien hebben een levensverwachting van 40 jaar en zijn geschikt voor daken die minstens 15° afhellen.

Kunstleien kan je bovendien ook bovenop een bestaand dak plaatsen.

Lees meer.

DAKSHINGLES

shingles

Zoek je een voordelige en makkelijk te plaatsen dakbedekking die je door zijn lage gewicht ook op lichtere dakconstructies kan plaatsen? Dan zijn dakshingles een goede keuze. Shingles hebben een levensverwachting van 10 jaar en zijn geschikt voor daken die minstens 15° afhellen. 

Het grote voordeel van dakshingles is het lage gewicht. Daardoor zijn deze bitumenleien de eerste keuze bij het bedekken van een dak dat niet gedragen wordt door een sterke constructie, zoals tuinhuisjes of blokhutten. 

Lees meer.

DECORATIEVE DAKROLLEN

dakrollen

Zoek je een voordelige en makkelijk te plaatsen dakbedekking die zowel op een oud als een nieuw dak kan geplaatst worden? Dan zijn dakrollen een goede keuze. De Bardeau Roll dakrollen vind je in de kleuren zwart, groen en rood. Ze zijn afgewerkt met gekleurde leislag voor een langere levensduur. Deze zijn geschikt voor daken die minstens 10° afhellen.

Een voordeel is dat je bij deze dakrollen geen accessoires nodig hebt.

Lees meer.

GOLFPLATEN

golfplaten

Zoek je een budgetvriendelijke en weerbestendige dakbedekking voor een hellend dak? Dan zijn golfplaten een prima keuze. Golfplaten hebben een levensverwachting van 10 jaar en zijn geschikt voor daken die minstens 7° afhellen.

Het is een goedkope dakbedekking die in veel gevallen voldoet en prima bestand is tegen zowat alle weersomstandigheden. 

Lees meer.

VOOR PLATTE DAKEN

EPDM PLAATSEN

epdm

Naast bitumineuze dakrollen is EPDM-rubber een andere veel gebruikte dakbedekking voor platte daken. Het grote voordeel is dat voor elk dak in EPDM een folie op maat wordt gemaakt.

Op basis van de afmetingen en de vorm van jouw dak, levert Aquaplan een folie die perfect past. Het is op die manier een heel eenvoudig te plaatsen dakbedekking voor alle platte en licht-hellende daken. 

Lees meer.

ZELFKLEVENDE DAKROLLEN AANBRENGEN

zelfklevende roofing

Zelfklevende dakrollen hebben het grote voordeel dat je geen ander materiaal nodig hebt. Je moet geen gasbrander hebben of koudlijm kopen.

Het is met andere woorden een ‘alles-in-één’ systeem om je dak te dichten waarmee je ook als doe-het-zelver snel en eenvoudig een professioneel resultaat bereikt. 

Lees meer.

ROOFING VERLIJMEN

roofing lijmen

Deze dakbedekking is gemaakt op basis van bitumen, een afgeleid product van ruwe aardolie. 

Dakrollen lijmen is een werk waar iedereen zich veilig aan kan wagen. Met koudlijm kan je snel en zonder risico dakrollen verlijmen aan de ondergrond.

Lees meer.

ROOFING BRANDEN

roofing branden

Dakrollen op een dak branden is ook nog steeds een vaak gebruikte methode. Met een gasbrander verwarm je de roofing waardoor het materiaal licht vloeibaar wordt.

Op die manier hechten de verschillende stroken mooi aan het dak en aan elkaar. Zo krijg je een perfect waterdicht dak. Het branden van dakrollen is bovendien goedkoper dan het lijmen. 

Lees meer.

EEN GROENDAK AANLEGGEN

groendak

Groendaken zijn aan een opmars bezig. Terecht, want een groendak heeft heel wat belangrijke troeven. Bovendien kan je een groendak op alle platte of licht hellende daken aanleggen, zelfs op minder stevige constructies zoals garages, carports en tuinhuizen. Iets voor jou? 

Lees meer.

WIN EEN WIJNKOELER VOOR 12 FLESSEN T.W.V. € 370

wijnkoeler

Eindelijk komen de zomerse dagen er weer aan! Heb jij al zin in terrasjes, fietstochtjes en gezellig barbecueën met vrienden of familie? Laat je zomerse bbq’s deze keer niet gepaard gaan met lauwe wijn. Aquaplan lost ook dit zomers ‘vochtprobleem op’.

Hoe deelnemen aan deze actie?

1. Like Aquaplan op Facebook

2. Vul het deelnameformulier in

AQUAPLAN

AQUAPLAN

D'HERBOUVILLEKAAI 80
2020 ANTWERPEN
+3232483000
+3232483777