naar top
Menu
Logo Print

Renson opent gloednieuw Concept Home

Renson toont zijn innovatieve kracht
magazine

Renson heeft zijn Concept Home officieel geopend. Deze moderne gezinswoning werd gebouwd als testcentrum, waar Renson volop kan experimenteren inzake ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’, en dat in echte omstandigheden. Daaruit moet tal van data verzameld kunnen worden. Op termijn zal het Concept Home ook effectief bewoond worden.
De opgeleverde data moeten het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe technieken gevoelig faciliteren, om zo ook realistische doelstellingen te kunnen stellen op het gebied van energie-efficiënt, gezond en comfortabel wonen.
Het huis is ook een experience center, dat opengesteld wordt voor klanten. Het Concept Home is immers een voorbeeld van BEN-bouwen, met de nieuwste technieken inzake binnenluchtkwaliteit, binnentemperaturen en een aangenaam buitenleven. Vlaamse minister van Energie Bart Tommelein: “Deze woning zal nauwkeurige informatie opleveren rond hoe de gebruikte technologie op elkaar inwerkt. Zo kunnen theorie en praktijk meer op elkaar worden afgestemd. We moeten nu eenmaal efficiënter omspringen met energie, om onze Europese doelstellingen te halen maar ook om de energiefactuur betaalbaar te houden.”
Voor Renson is het Concept Home tevens de kans om zijn innovatieve kracht te tonen. “Dit Concept Home biedt ons de kans om te experimenteren met nieuwigheden die inspelen op de snel veranderende architecturale facetten van bouwen en verbouwen,” aldus nog Paul Renson.

RENSON VENTILATION

RENSON VENTILATION

+3256627111
+3256602851