naar top
Menu
Logo Print

HOE ZELF JE TERRAS OF OPRIT LEGGEN?

Terras of oprit leggen

Of je nu een terras, tuinpad of oprit gaat plaatsen; je tegels of klinkers horen hoe dan ook op een stevige fundering te komen, zodat ze stabiel liggen en enige impact kunnen verdragen. Daar gaan de nodige voorbereidingen aan vooraf, zoals het uitzetten van de maten, het uitgraven van je perceel, het plaatsen van onderfundering en afboording. Na de hoofdfundering rei je nog af, plaats je de tegels of klinkers en werk je alles netjes af door te voegen. In dit artikel overlopen we al deze stappen zodat je aan de slag kunt om jouw oprit, terras of tuinpad zelf te plaatsen:

1. Maten uitzetten voor je oprit of terras
2. Graafwerken voor oprit of terras
3. Onderfundering van oprit of terras plaatsen
4. Afboording plaatsen voor oprit of terras
5. Fundering van oprit of terras plaatsen
6. Afreien van oprit of terras
7. Klinkers of tegels plaatsen
8. Terras of oprit voegen

Kanuf

Uw terras of tuinpad aanleggen in 6 stappen? Easy met Knauf!
Mocht u eraan denken een nieuw zonneterras, een brede oprit of een pittoresk tuinpad aan te leggen, dan is deze periode alvast ideaal. Met Knauf EasyJoint, het voegmiddel voor buitenprojecten bij uitstek, wordt deze klus wel heel makkelijk.
Niet alleen is dit mengklaar voegproduct waterondoorlatend, ook past het product zich moeiteloos aan aan de vorm van uw natuurstenen en klinkers. 
Meer info
Ontdek het volledige assortiment voor je terras! 

Huurland

Huur extra machines bij Huurland!
Voor het beste resultaat is het aan te raden om de laag vervolgens nog eens aan te trillen met de trilplaat. Dit zal de onderfundering nog steviger, stabieler en vlakker maken. Na het aantrillen kun je dan eventueel een antiworteldoek plaatsen.
Trilplaat huren