naar top
Menu
Logo Print

HOE JE GARAGEPOORT OPTIMAAL ONDERHOUDEN?

garagepoort, garage, auto, onderhoud

De garage is vaak de laatste ruimte in de woning die je zal renoveren terwijl deze wel de bergplaats van een groot aantal waardevolle spullen is. Niet enkel de wagen maar ook fietsen, grasmaaier en andere dure spullen krijgen hier een plaatsje. De garagepoort heeft daarbij een belangrijke functie want die sluit je garage af en zorgt dat je je spullen veilig kan opbergen. Het is dan ook noodzakelijk dat je garagepoort naar behoren werkt en gezien de kostprijs willen we ook dat deze een lange levensduur heeft. Geregeld de poort reinigen en onderhouden is dan ook een must. Hoe je dit doet is afhankelijk van het soort garagepoort die je hebt en het materiaal waaruit deze is opgebouwd. Wij zetten de soorten en materialen op een rij en geven enkele tips voor een optimaal onderhoud.

WELKE GARAGEPOORT HEB JE?

poortGaragepoorten bestaan in drie uitvoeringen. Alle uitvoeringen hebben de mogelijkheid om geautomatiseerd te worden. Als je hiervoor kiest, dan zal dit ook onderhoud vragen, dat je liefst aan een vakman overlaat.

UIT WELK MATERIAAL BESTAAT JE GARAGEPOORT?

materiaalDe goedkoopste en meest gekende garagepoort is een kantelpoort gemaakt met staalplaat. Wij overlopen alle soorten materiaal.

HOE JE GARAGEPOORT ONDERHOUDEN?

onderhoudEen goede reinigingsbeurt van je poort kan deze al weer doen stralen als nieuw. Dit moet dus stap 1 zijn bij het onderhouden van je garagepoort. Hoe je je poort precies kan reinigen is afhankelijk van het het materiaal maar hierbij alvast enkele tips die bij elk materiaal van toepassing zijn.

HOE JE GARAGEPOORT OPFRISSEN?

opfrissenReinigen is één ding maar je kan ook verder gaan en je poort opfrissen met een nieuwe laag verf. Bij houten garagepoorten of bij een staalplaat zal je dit geregeld moeten doen. Andere materialen hebben dit in principe niet nodig, maar je kan ze wel voorzien van een kleurtje, indien je dit wenst.

HOE JE GARAGEPOORT AUTOMATISEREN?

poort automatiserenMet een automatische poort hoef je nog enkel op een knopje drukken. Wie een manuele poort heeft, kan deze gerust zelf gaan automatiseren. Volgend stappenplan legt je uit hoe.

IS HET TIJD OM JE GARAGEPOORT TE VERNIEUWEN?

vernieuwenWij geven je 5 redenen om je garagepoort te vernieuwen!

Welke poort kies je voor jouw garage?

Samen met je garagepoort is het misschien tijd om de rest van je garage aan te pakken? Lees hier wat je allemaal kan doen.