naar top
Menu
Logo Print
14/08/2018 - PASCAL VANDENBERGHE

WEGWIJS OP DE TRAP

Een trap in huis hebben is zodanig evident dat we er vrijwel nooit bij stilstaan. Het is niet alleen een van de onderdelen die het meest wordt belopen, vaak is het ook het eerste wat je ziet wanneer je ergens binnenstapt. Wanneer je een trap kiest voor je woning is het dus belangrijk om, zowel op praktisch als op esthetisch vlak, enkele zaken indachtig te houden: Welk type trap past het best bij jouw woning? Welk materiaal heb je voor ogen? Hoeveel onderhoud vergt de trap? … Allemaal vragen waarbij wij je kunnen helpen.

HET ABC VAN DE TRAPabc van de trap

Iedereen weet uiteraard wat een trede en een leuning is. Zonder is er immers maar weinig trap aan. Trappen bevatten echter genoeg elementen waarvan de term minder snel over onze lippen gaat. Bordes, stootbord, trapboom, ... Wij sommen hier enkele courante key-elementen van de trap voor je op.

SOORTEN TRAPPENsoorten trappen

Trappen zijn er in verschillende vormen. Welke soort je kiest hangt af van de haalbaarheid in functie van je interieur, de prijs en uiteraard jouw persoonlijke voorkeur. 

betontrap

TRAPPEN IN VERSCHILLENDE MATERIALEN

Er bestaan verschillende keuzes voor het materiaal van je trap. Esthetisch gezien pas je uiteraard het best iets dat goed past bij je interieur. Verder is ook het praktische aspect belangrijk, zoals hoe gemakkelijk je de trap kan belopen, hoeveel onderhoud het vergt en hoeveel geluid de trap produceert. De oefening bestaat erin een juiste afweging te maken tussen de voor- en nadelen van verschillende materialen.

trappen renoveren

AFWERKING EN RENOVATIE

Wanneer je je trap wil afwerken, hij toe is aan een opknapbeurt, of als je vindt dat het tijd is voor een nieuwe look, kan je ook verschillende kanten uit.  

 

 

ZELF AAN DE SLAG MET JE TRAP?