naar top
Menu
Logo Print
30/08/2018 - PIETER CHERLET

6 TIPS BIJ DE INRICHTING VAN DE BADKAMER

kleine badkamer tip inrichtingKLEINE BADKAMER

Heb je een kleine badkamer, maak er dan het beste van. Zorg voor grote spiegels, die reflecteren de ruimte en zorgen voor een vergrotend effect. Kies voor zo veel mogelijk glazen wanden. Extra muren of melkglas beperkt de ruimte. Kies steeds voor lichte kleuren.

werkverlichting badkamerWERKVERLICHTING

Kies juiste verlichting. In een badkamer is, naast het sfeerlicht, ook het werklicht erg belangrijk. Dat is het licht bij de spiegel, dat zorgt ervoor dat je je goed kan schminken en/of scheren. De ideale positie van het werklicht is langs weerszijden van de spiegel en op ooghoogte, zo voorkom je schaduw op het gezicht. Boven de spiegel is dus minder ideaal.

badkamerrenovatiePLANNING

Kies je voor een badkamerrenovatie zorg dan dat je goed voorbereid bent. Zorg dat alles gepland is en haal alle nodige materiaal in huis voor je de oude badkamer afbreekt. Je wil niet met een opengebroken werf zitten en te horen krijgen dat het badkamermeubel van je dromen nog vijf weken levertijd vraagt...

Lees ook de veelgestelde vragen over saintaire installaties

 

 

 

 

zwevende kastZWEVENDE KASTEN 

Zwevende kasten zijn ideaal voor een badkamer. Ze zorgen ervoor dat je de vloer makkelijk kan reinigen. Zorg er dan wel voor dat de kasten op een correcte manier opgehangen zijn, indien nodig met een chemisch anker.

kit aanbrengenKIT AANBRENGEN

Zorg ervoor dat alle naden in de buurt van water goed dichtgekit zijn. Na enige tijd moet de kit vervangen worden. Hou dat zeker in de gaten. Hout kan bijvoorbeeld, ongewenst, vocht opzuigen wanneer het niet goed meer is afgekit.

Lees het volledige artikel over kit

VIDEO ► Hoe kit aanbrengen

AFVOEREN ONTSTOPPEN