naar top
Menu
Logo Print

NIET VERGETEN: VERVEN 

WAAROM WORDT HET VERGETEN?

waarom vergetenEen nieuwbouw heeft het nadeel een aantal maanden te moeten drogen. Daarom stel je het verven van de muren beter enige tijd uit om te voorkomen dat je verf zal afbladeren.

Het verven van de muren is bij een nieuwbouw vaak ook geen prioriteit. Wanneer je net gerenoveerd hebt, dan kan het kiezen van de juiste kleur ook de nodige tijd in beslag nemen.

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM TOCH ONMIDDELLIJK TE VERVEN?

waarom wel vervenZo snel mogelijk schilderen is belangrijk om de volgende redenen:

  • Veel mensen stellen de schilderwerken uit omdat het te veel tijd en moeite kost. Dat klopt, vooral de voorbereidingen nemen veel tijd in beslag maar het resultaat maakt je huis echt af.
  • Meubels verplaatsen zorgt voor frustraties. Je kan dus maar beter voor je je meubels plaatst gaan schilderen.
  • Daarnaast fixeer je met verf het loszittende pleisterstof zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken wanneer je kledij per ongeluk de muur aanraakt.
  • Het verven van je muren met een juist type verf, kan deze ook gaan beschermen tegen vocht, vuil en vet, wat vooral belangrijk is in de keuken of badkamer.

HOE EEN VERANDA VERVEN

Hoe pak je verschillende ondergronden aan? Wij hebben het geprobeerd bij een oude veranda, die in een nieuw jasje werd gestoken.

HOE EEN TRAPPENHAL VERVEN

Ook toen Roger een trappenhal volledig had ingericht, kwam schilderen daarbij aan te pas. Bekijk in de video hiernaast hoe hij te werk ging.

HOE EEN BADKAMER VERVEN

Een badkamer renoveren hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je alles moet uitbreken. Je kan alle elementen in je badkamer ook verfrissen met een likje verf. Maar daarvoor neem je het best wel een aangepaste verf. 

HOE VERF JE EEN MUUR?

Dobbit heeft uiteraard een pak ervaring als het aankomt op het verven van een muur. Hieronder een aantal video’s voor wanneer je hulp nodig hebt of gewoon wat inspiratie wilt opdoen.

KIES HET JUISTE GEREEDSCHAP

Verven doe je niet zomaar. Er zijn heel wat types verfborstels en -rollen. En wanneer grijp je terug naar een borstel of rol?

Lees hier meer over verfgereedschap.

BRENG JE WAND IN ORDE

Voor je aan de slag gaat is het belangrijk dat je wand in orde is. Bekijk hier hoe je je pleisterwerk herstelt, zodat je snel aan de slag kan.

Lees hier meer over hoe je je pleisterwerk herstelt.

OF BEHANGEN?

Om je wanden aan te kleden wordt er naast verf ook vaak gekozen om te behangen, bijvoorbeeld met vliesbehang. 

Lees hier meer over behangen.

INSPIRATIE

inspiratieOp zoek naar een creatieve insteek? Doe hier inspiratie op voor originele en kleurrijke muren.