naar top
Menu
Logo Print

NIET VERGETEN: DEURBEL, DEURBESLAG, DEURDORPELS 

WAAROM WORDT HET VERGETEN?

deurDe deur staat er, dus concentreer je je eerst op het afwerken van de rest van je woning of kamer. Maar toch blijft het belangrijk om de deur volledig af te werken want pas dan zal die functioneren zoals het hoort.

WAAROM IS ONMIDDELLIJK PLAATSEN BELANGRIJK?

deurbeslagEen deurbeslag kiezen doe je in functie van de deur en de stijl van de woning. Het is belangrijk om toch wat tijd te besteden aan het kiezen van een deurklink. Zo heb je keuze uit allerlei materialen, zowel voor een tijdloze als een design look.

Zonder deurklink kan je je deur gaan beschadigen bij het open en toedoen. Daarnaast is het ook verschrikkelijk onhandig.

Een oude klink nog niet vervangen bij het renoveren? Pas wanneer je deze aangepakt hebt, zal je kamer af zijn.

dorpelEen dorpel zorgt ervoor dat de ruimte tussen de deur en de vloer gedicht wordt. De onderkant van de deur bevindt zich meestal een eindje boven de vloer. Met als gevolg dat er een kier ontstaat, zelfs wanneer de deur gesloten is. De dorpel vult dus de ruimte tussen vloer en deur.

Een dorpel kan ook worden toegepast als waterkering, of bij de overgang tussen twee verschillende vloerafwerkingen. Om je deur dus wind- en waterdicht te krijgen heb je toch wel een dorpel nodig.

deurbelEen deurbel is een belangrijk instrument om te weten of er bezoek is. Bij een verhuis is het noodzakelijk om na te gaan of de bel nog werkt. In de meeste gevallen werkt een bel via een bekabeld systeem. Deze activeert een knop aan de buitenkant naast de deur.

Uiteraard werken deze systemen op wisselstroom. Dus even nagaan of dit nog optimaal werkt is hier de boodschap als je zeker wil zijn dat je gasten niet voor een gesloten deur blijven staan.

deurlijstenJe deurlijsten zullen niet enkel de voeg tussen het kader van je deur en de muur afdekken, daarnaast voorkomt het ook dat tocht via het deurkader kan komen.

tochtvrijDenk zeker ook aan het tochtvrij maken van de deuren. Vooral bij de voordeur, maar ook tussen verwarmde en onverwarmde delen van je huis is dit belangrijk.

Door het plaatsen van tochtstrippen en tochtmatten kan je voorkomen dat je warmte langs de deur ontsnapt en kan je dus besparen op je energiefactuur.

HOE DOE JE DIT?

DEUR RENOVEREN

Bekijk hier hoe je een deur zelf van kop tot teen renoveert.

DEUR TOCHTVRIJ MAKEN

Met het tochtvrij maken van je deuren wordt het niet enkel warmer in huis, je bespaart er ook mee op je energiefactuur. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.


BINNENDEUREN RENOVEREN

WIl je een binnendeur renoveren? Bekijk hier hoe je dat doet.

JE DEURBEL INSTALLEREN

Als je voor een standaard model kiest, is zelf een deurbel installeren geen moeilijke klus. Bekijk in onderstaande video hoe je dat aanpakt.