naar top
Menu
Logo Print
23/03/2019 - PASCAL VANDENBERGHE

HOE JE RUIMTE OPTIMAAL BENUTTEN

Of het nu je keuken, bureau of atelier beslaat, alles begint bij maatmeubilair. Hoe beter de beschikbare vierkante centimeters worden benut, des te meer opbergruimte je hebt.

GRONDBEGINSELEN

beginselen

Bekijk altijd of het haalbaar is de kasten 60 cm in plaats van 55 cm diep te maken. Die 5 cm kunnen bij het indelen een wereld van verschil maken.

Houd hetzelfde indachtig bij de lades, niet alleen voor de onderkasten, maar ook voor hoge volumes. Het is perfect mogelijk om een kolomkast van onderen tot boven in te vullen met lades.

Probeer die lades zo breed mogelijk te maken. Eén brede lade van 90 cm biedt 15% meer ruimte dan twee lades van 45 cm, daardoor win je nuttige opbergruimte.

scharnier

Bij hoge kasten kunnen scharnieren een obstakel vormen om de volledige kastbreedte te benutten.

Dat kan je verhelpen door te kiezen voor een 155°-scharnier. Dankzij die brede openingshoek draait het scharnier volledig buiten de kastopening. Zo kan de volledige breedte worden benut.

HULPMIDDELEN IN DE KASTEN

hulpmiddelen

Om orde en overzicht in de lades te bewaren, bestaan er tal van hulpmiddelen: scheidingswanden, opbergkaders, vilten stroken … Het is echter niet nodig om de hele lade vol te duwen met dergelijke accessoires. Gebruik die om zones te creëren en benut de tussenruimtes om grote voorwerpen op te bergen.

Wanneer je de lade uitrust met een antislipmat, blijft alles netjes op zijn plaats liggen bij het openen en sluiten van de lades.