naar top
Menu
Logo Print
13/07/2019 - PASCAL VANDENBERGHE

DOBBIT MAGAZINE – Tuinieren vol vertrouwen

JeanEen tuin is nooit helemaal volledig zonder een mooie vijver. Snak je naar meer biodiversiteit in je tuin? Daarvoor is zo'n waterpartij ook perfect. Of misschien wil je een zwembad dat iets meer natuurlijk oogt? Dan ga je uiteraard voor een zwemvijver. We bekijken in dit online magazine wat je allemaal nodig hebt voor de perfecte vijver.

DE BASISPRINCIPES VAN EEN VIJVER
5 SOORTEN VIJVERS VOOR IN JE TUIN
HOE ZELF EEN VIJVER PLAATSEN
HOE DE JUISTE POMP EN FILTER KIEZEN VOOR JE VIJVER
HOE ZELF JE VIJVER ONDERHOUDEN

Deel dit online magazine: Facebook | Twitter | LinkedIn

 

DE BASISPRINCIPES VAN EEN VIJVERvijver

Een tuin is pas helemaal af als er ook een vijver in ligt. Een waterpartij zorgt voor extra leven. Niet alleen kun je er vissen in kwijt en kunnen er kikkers komen logeren, ook vogels, insecten en planten profiteren van de aanwezigheid van een vijver. Maar hoe begin je eraan? We zetten even alle basiselementen op een rijtje.

Lees het volledige artikel

 

5 SOORTEN VIJVERS VOOR IN JE TUINvijver

Een vijver kan heel wat functies vervullen. Misschien wil je gewoon wat meer extra leven en vooral meer diversiteit in je tuin. Of wil je af en toe eens een frisse duik kunnen nemen? Dan richt je uiteraard het best een zwemvijver in.

Lees het volledige artikel

 

HOE ZELF EEN VIJVER PLAATSENvijver

Klaar met de graafwerken? Tijd om de vijverbak te plaatsen - zonder zal je tuinvijver namelijk niet lang meegaan. Hiervoor heb je grosso modo twee opties: een voorgevormde vijverbak (meestal in kunststof) of een beschermende folie die je bevestigt op de uitgegraven vorm.

Lees het volledige artikel

 

HOE DE JUISTE POMP EN FILTER KIEZEN VOOR JE VIJVERpomp filter

Wil je dat je vijver proper blijft, dan installeer je het nodige pomp- en filtermateriaal. Of misschien wil je wel een bepaald effect creëren in je vijver, zoals een waterval? Dan kan dat ook met specifieke pompsystemen. Hierin zijn er best wel wat opties, we zetten ze allemaal op een rijtje.

Lees het volledige artikel

 

HOE ZELF JE VIJVER ONDERHOUDENonderhoud

Je vijver mag dan wel uitgerust zijn met een filter, toch moet je die nu en dan eens goed onderhouden. Dat gaat van het snoeien van je waterplanten tot het voeren van eventuele vissen, tot het testen van het water.

Lees het volledige artikel