naar top
Menu
Logo Print
13/07/2019 - PASCAL VANDENBERGHE

ALLES OVER PLINTEN

Plinten zijn functioneel en tevens een uitstekende manier om de ruimte een persoonlijke toets te geven. Geverfd in dezelfde kleur als de wand, maakt een weldoordacht design de kamer groter. Overzetplinten maskeren zonder breekwerk een bestaande plint en verbergen in één moeite desgewenst de bedrading. Flexibele exemplaren dan weer zijn praktisch bij holle of bolle muren. We overlopen wat de functie van een plint kan zijn, welke soorten plinten je zoal hebt, en hoe je ze plaatst.

 

DE ROL VAN PLINTENde rol van plinten

In de eerste plaats werkt een plint de overgang van muur naar vloer af. Daarnaast dient het als bescherming voor de onderkant van de wand. Maar een plint heeft ook een esthetische functie, want de afmetingen hebben een grote invloed op het ruimtegevoel.

Lees het volledige artikel

 

WELKE SOORT PLINT KIES JE?soort plint

Er zijn heel wat verschillende plinten op de markt, meer bepaald overzetplinten, flexibele plinten en plinten die kunnen worden gebruikt als decoratief element. Elke soort heeft een specifieke functie: overzetplinten zijn populair omdat er geen kap- en breekwerk aan te pas moet komen, met flexibele en decoratieve plinten zijn er veel creatieve mogelijkheden.

Lees het volledige artikel

 

HOE PLINTEN PLAATSENplinten plaatsen

Plinten plaatsen is iets dat altijd in de afwerkingsfase gebeurt. Je hebt je muren geschilderd en/of je vloer getegeld? Dan kan je eraan beginnen. Of misschien is het wel tijd voor een nieuwe plint? Dan kan je ook met overzetplinten aan de slag.

Lees het volledige artikel