naar top
Menu
Logo Print
10/08/2019 - SOPHIE BERTRAND

DOBBIT MAGAZINE - Tuinieren vol vertrouwen

JeanEen goed onderhouden tuinhuis doet wonderen voor de uitstraling van je tuin. Dat onderhoud kun je gerust zelf voor je rekening nemen. Wanneer een likje verf niet meer volstaat, dan is het misschien tijd om nieuwe gevelpanelen te plaatsen. Hoe je ook het dak en de dakgoot vernieuwt, vind je in dit online magazine. En voor wie nog geen tuinhuis heeft staan, bespreken we twee doe-het-zelfmanieren om daar verandering in te brengen.

HOE EEN BETONPLAAT STORTEN
HOE EEN TUINHUIS BOUWEN MET EEN BOUWPAKKET
HOE EEN TUINHUIS BOUWEN VANAF NUL
HOE EEN NIEUW TUINHUISDAK PLAATSEN
HOE DE DAKGOTEN VAN JE TUINHUIS VERVANGEN

Deel dit online magazine: Facebook | Twitter | LinkedIn

 

HOE EEN BETONPLAAT STORTENbetonplaat

Iedere losstaande bebouwing moet een fundering krijgen, dus dat geldt ook voor een kleinere constructie zoals een tuinhuis. We overlopen hoe je het perceel omlijnt, de bekisting bouwt en deze van wapening voorziet. Na het beton storten krijg je zo een stevige basis.

Lees het volledige artikel

 

HOE EEN TUINHUIS BOUWEN MET EEN BOUWPAKKETbouwpakket

De snelste en eenvoudigste manier om een tuinhuis te bouwen is via een bouwpakket. De onderdelen zijn dan (bijna) allemaal al op maat gemaakt en hoef je enkel nog in elkaar te zetten. Lees hier verder om te weten hoe dat gebeurt.

Lees het volledige artikel

 

HOE EEN TUINHUIS BOUWEN VANAF NULvanaf nul

Als je er niet voor terugdeinst om zelf meer reken- en meetwerk te verrichten, dan kun je natuurlijk zelf je tuinhuis ontwerpen. Voor de … maak je dan houten kaders, waartegen een dampscherm en gevelpanelen komen. Het dak bezet je met OSB-platen en werk je nadien waterdicht af met bitumen of EPDM. Wil je het graag extra ecologisch, dan kun je er daarna nog een groendak van maken.

Lees het volledige artikel

 

HOE EEN NIEUW TUINHUISDAK PLAATSENdak vervangen

Voor een doe-het-zelver zijn dakplaten de meest voor de hand liggende optie voor de vervanging van een tuinhuisdak. Nadat het oude dak verwijderd is, plaats je een onderdak. Daarop komen dan de platen te liggen. Lees het artikel om te weten hoe je bij elke stap precies te werk gaat.

Lees het volledige artikel

 

HOE DE DAKGOTEN VAN JE TUINHUIS VERVANGENdakgoot

Een kapotte of afhangende dakgoot zal het regenwater niet langer opvangen en afvoeren, waardoor het tegen de gevel kan spetteren en deze zo vervuilt. Gelukkig kun je een dakgoot vrij gemakkelijk zelf vervangen. Je schroeft beugels tegen de dakrand, waarin de buizen komen te liggen. Met klemmen maak je ze daarin vast. Wanneer je een opening hebt gemaakt aan de afloopkant, plaats je daaronder de regenpijp. We overlopen alles uitgebreid in dit artikel.

Lees het volledige artikel