naar top
Menu
Logo Print
07/09/2019 - PASCAL VANDENBERGHE

DOBBIT MAGAZINE - Tuinieren vol vertrouwen

JeanHeb je niet graag pottenkijkers en ben je nogal gesteld op je privacy wanneer je in je tuin zit? Dan is een omheining de beste oplossing. Wil je daarnaast ook gemakkelijke toegang tot je tuin? Dan plaats je aansluitend op die omheining een mooie tuinpoort. In dit online magazine overlopen welke keuze je hebt qua omheiningen en poorten, én hoe je er zelf mee aan de slag kan.

HOE JE OMHEINING KIEZEN
HOE ZELF JE OMHEINING PLAATSEN
HOE JE TUINPOORT KIEZEN
HOE ZELF JE TUINPOORT PLAATSEN

Deel dit online magazine: Facebook | Twitter | LinkedIn

 

HOE JE OMHEINING KIEZENomheining

Een omheining bepaalt in eerste plaats de grens tussen jouw domein en dat van je buur. Daarenboven zorgen omheiningen er vandaag ook voor dat de inkijk in je tuin beperkt is en dat je privacy gegarandeerd is. Tegenwoordig is er zoveel keuze in afsluitingen dat je, door enkel die te veranderen, het hele uitzicht van je tuin verandert.

Lees het volledige artikel

 

HOE ZELF JE OMHEINING PLAATSENomheining

Een draadafsluiting is een klassieker. Kiezen voor draad heeft dan ook enkele onmiskenbare voordelen. Ten eerste is de look niet erg trendgevoelig. Je zal dus nooit het gevoel hebben dat je afsluiting niet meer in de mode is. Bovendien is een tuindraad onderhoudsvrij: je hoeft geen houtbescherming aan te brengen of te snoeien. Ten slotte neemt een draad weinig plaats in: je geniet ten volle van je tuin. Het nadeel: een draadafsluiting biedt geen privacy. Dat lossen we op door linten in te weven.

Lees het volledige artikel

 

HOE JE TUINPOORT KIEZENtuinpoort

Een omheining biedt dan wel privacy en veiligheid in je tuin. Je moet er echter ook nog binnen en buiten geraken, en dan is een goede tuinpoort onmisbaar. Deze heb je eveneens in verschillende uitvoeringen en materialen. We overlopen in dit artikel uit welke types tuinpoorten en allemaal kan kiezen.

Lees het volledige artikel

 

HOE ZELF JE TUINPOORT PLAATSENtuinpoort

Wie al eens een tuinpoort heeft gekocht, weet dat deze een flinke duit kan kosten, zeker als je zo’n mooi exem­plaar in hardhout wilt. Het is een ideale klus om zelf te doen, zeker als je een basiskennis hebt in houtbewerking. Zo kan je een flinke duit besparen op je poort.

Lees het volledige artikel