naar top
Menu
Logo Print
21/09/2019 - PASCAL VANDENBERGHE

ALLES OVER ZONNE-ENERGIE

Ons ecologisch bewustzijn groeit en fossiele brandstoffen worden schaarser, dus kijken we ook steeds meer naar alternatieve manieren om energie op te wekken om aan onze behoeften te voorzien. De zon is daarbij een van de energiebronnen van de toekomst. Steeds meer van onze daken zijn tegenwoordig bedekt met zonnepanelen. Het is een zeer populaire methode om op een groene manier energie op te wekken voor verwarming en warm water. Daarnaast is het ook een rendabele manier waarmee je significant kan besparen op je energiefactuur. Ben je zelf van plan om alles te halen uit het zonlicht? In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt.

 

ELEKTRICITEIT OPWEKKEN MET ZONNE-ENERGIEelektriciteit

Zonnepanelen zijn een uiterst dankbare methode om op duurzame wijze elektriciteit op te wekken. In dit geval spreken we van fotovoltaïsche zonnepanelen. Tegenwoordig heb je tevens hybride systemen die naast elektriciteit ook instaan voor sanitair warm water. We overlopen in dit artikel hoe deze dingen nu precies werken en welke soorten er zoal zijn.

Lees het volledige artikel

 

WARM WATER WINNEN MET ZONNE-ENERGIEwarm water

Zonnepanelen zijn er niet alleen voor elektriciteit, maar vormen ook een goede manier om sanitair warm water te voorzien. Dan spreken we over zonnecollectoren of thermische zonnepanelen. Een sanitaire installatie met thermische zonnepanelen wordt een zonneboiler genoemd. In dit artikel overlopen we hoe een dergelijke installatie werkt en welke soorten panelen je hebt.

Lees het volledige artikel

 

VEELGESTELDE VRAGEN OVER ZONNE-ENERGIE BEANTWOORDveelgestelde vragen

Hoeveel zonnepanelen moet ik plaatsen op mijn dak voor het beste rendement? Wat is de terugverdientijd? Hoe zit dat nu met die subsidies en die terugdraaiende teller? Wat is een prosumententarief? Wie zonnepanelen plaatst, informeert zich het best zo volledig mogelijk. Daarom bundelen we in dit artikel voor jou de antwoorden op enkele veelgestelde vragen.

Lees het volledige artikel

 

HOE JE ZONNEPANELEN ONDERHOUDENonderhouden

Je zonnepanelen zijn geplaatst en je wekt nu op een ecologische manier elektriciteit en/of warm water op. Daarmee is de kous echter niet af. Zonnepanelen gaan tot 25 à 30 jaar mee, maar wil je er het maximum uit blijven halen, dan moeten ze natuurlijk ook op tijd eens worden gereinigd. In dit artikel overlopen we wat zo’n onderhoud inhoudt.

Lees het volledige artikel

 

HOE ZELF ZONNEPANELEN PLAATSEN OP EEN PLAT DAKzelf plaatsen

Waar vroeger veel werd uitbesteed aan een vakman, kan je tegenwoordig steeds meer zelfbouwpakketten kopen. Zonnepanelen vormen hierin geen uitzondering. Met de juiste begeleiding kan je die dan ook zelf plaatsen. Het enige wat je moet zien zitten, is zelf op je dak kruipen.

Lees het volledige artikel

 

HULP NODIG BIJ DE KEUZEN OF PLAATSING VAN JE ZONNEPANELEN?

  • DURASUN
  • ALFA SUN
  • AVASCO INDUSTRIES
  • VAN MARCKE
  • STAGOBEL
  • ISOREX