naar top
Menu
Logo Print
14/09/2019 - PASCAL VANDENBERGHE

ALLES OVER ZAAGGEREEDSCHAP

Ben je aan het verbouwen of klus je graag al eens iets ineen? Dan ga je vroeg of laat sowieso moeten zagen. Zagen kan je op veel manieren en doorheen veel materialen. Daar bestaan immers een hoop verschillende soorten zagen voor, meer dan genoeg om erin verloren te lopen. In dit artikel overlopen we de verschillende types handzagen en elektrische zagen, en tonen we hoe je met enkele hulpstukken gemakkelijker kan werken. Daarnaast geven we ook een resem handige tips mee, zodat je steeds een mooie zaagsnede bekomt. 

 

KIES DE GEPASTE HANDZAAGhandzaag

Er is heel wat elektronisch materiaal beschikbaar die het ons makkelijk maakt om snel en nauwkeurig iets op maat te zagen. Dat neemt niet weg dat het soms nog altijd handiger kan zijn om een gewone zaag bij de hand te hebben. Waarom? Je hoeft geen bekabeling te leggen en je moet geen rekening houden met een batterij die je moet opladen. In dit artikel overlopen we de verschillende types handzagen die je kan gebruiken bij het klussen. Voor haast elk type materiaal bestaat er wel een aparte handzaag.

Lees het volledige artikel

 

KIES HET GEPASTE ELEKTRISCH ZAAGGEREEDSCHAPelektrische zaag

Plaatmateriaal op maat zagen. Een plint in verstek zagen … Je kan niet alles met de handzaag aanpakken. Als klusser kan je niet zonder elektrisch zaaggereedschap. Dikke balken voor de dakconstructie, of dat vals wandje, op maat verzagen? Je raakt er vlotter door met de handcirkelzaag. Plinten in verstek zagen, of parket in serie op maat zagen? De afkortzaag biedt soelaas. En misschien een luxepaardje om bij je te hebben: een tafelzaag. Niet meer of niet minder dan een handcirkelzaag gemonteerd op een tafelblad. Je kan er lange balken en planken stabiel op maat mee verzagen. Een woordje uitleg bij elk type.

Lees het volledige artikel

 

HOE DE PERFECTE ZAAGSNEDE BEKOMENzaagsnede

Als je moet zagen, of het nu met de vrije hand of met een zaagmachine is, dan wil je een mooie zaagsnede bekomen. In dit artikel verzamelen we enkele tips om handiger aan het werk te gaan bij het zagen, zowel elektrisch als met de hand.

Lees het volledige artikel