naar top
Menu
Logo Print
05/10/2019 - PASCAL VANDENBERGHE

WAAROM EEN GROENDAK KIEZEN

Groendaken worden steeds populairder. Niet alleen bij gemeentes en bedrijven die zich bezig houden met de natuur en aandacht besteden aan ecologie, maar ook bij huisbezitters. Een groendak kent immers vele voordelen. In dit artikel verdiepen we ons erin. We bekijken ook welke soorten groendaken er zijn en hoe je er zelf een kan aanleggen.

WAAROM EEN GROENDAK KIEZEN: VOOR- EN NADELENgroendaken

Waterretentie, ecologie, besparing, … De redenen om voor een groendak te kiezen zijn legio. De aanleg van groendaken zorgt niet enkel voor heel wat voordelen voor het leefmilieu maar ook voor jou als dakeigenaar en voor de omwonenden. In dit artikel geven we die voordelen en enige nadelen mee.

Lees het volledige artikel

 

3 SOORTEN GROENDAKEN OM UIT TE KIEZENsoorten

Elk groendak is min of meer op dezelfde manier opgebouwd, maar je kan ze toch onderverdelen in soorten. Grosso modo zijn er 3: intensieve, semi-intensieve en extensieve groendaken. Dat wordt bepaald door hoe dicht het groendak is begroeid. ook de soort vegetatie speelt daarin mee.

Lees het volledige artikel

 

HOE ZELF EEN GROENDAK PLAATSENzelf plaatsen

Groene daken zijn een pak mooier dan zwarte daken. Je doet er het klimaat en jezelf een plezier mee en er zijn amper redenen om het niet te doen, zeker nu je tegenwoordig ook zelf aan de slag kan met de aanleg ervan. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet, en we geven enkele aandachtspunten mee.

Lees het volledige artikel