naar top
Menu
Logo Print
05/10/2019 - PASCAL VANDENBERGHE

HOE JE BADKAMER INRICHTEN

We spenderen dagelijks heel wat tijd in onze badkamer. Dus is het ook belangrijk dat die ruimte niet alleen helemaal functioneel is, maar ook dat het er aangenaam vertoeven is, én dat alles comfortabel is. In dit artikel overlopen we wat je allemaal nodig hebt om een badkamer volledig in te richten. Uiteraard hangt dat alles af van hoe groot de ruimte is waar je je badkamer in wil plaatsen.

 

HOE JE WASTAFEL KIEZENwastafel

De wastafel staat centraal op het badkamermeubel in de meeste badkamers. Het is dus belangrijk dat die wastafel voldoet aan je comfort en stijl. Omdat de wastafel ook intensief gebruikt wordt (tanden poetsen, kattenwasjes, ...), zijn ook de kwaliteit en de ergonomie van groot belang. Een goede keuze kan een groot verschil maken.

Lees het volledige artikel

 

HOE JE DOUCHE KIEZENdouche

We overlopen in dit artikel uit welke soorten douches je allemaal kan kiezen om bij te dragen aan dat comfort. Douches heb je in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de mate waarin je de douche wenst in te sluiten, de keuze voor een douchebak of een douchevloer, en de keuze om een deur te plaatsen. We kijken ook naar de bijbehorende wanden en - niet onbelangrijk - de juiste douchekop.

Lees het volledige artikel

 

HOE JE BAD KIEZENbad

Steeds vaker wordt een douche geplaatst in plaats van een bad. Toch heeft een bad ook zijn nut. Jonge kinderen wassen lukt makkelijker in een klassieke kuip dan onder de douchestraal. Bovendien zijn er ook genoeg mensen die er gewoon van houden om als ontspanning urenlang te weken. Ook baden heb je in verschillende uitvoeringen. We overlopen ze in dit artikel.

Lees het volledige artikel

 

HOE JE TOILET KIEZENtoilet

Een toilet bevindt zich in huis meestal in een apart kamertje, maar het is handig om ook in de badkamer een te hebben staan. In veel woning staat er nog een gewoon staand toilet, al worden hangtoiletten, vooral uit esthetisch oogpunt, steeds populairder. We overlopen in dit artikel welk model je nu het best kiest in je badkamer.

Lees het volledige artikel

 

HOE JE BADKAMERMEUBELS KIEZENbadkamermeubel

Opbergruimte in de badkamer is geen overbodige luxe. Je kan je handdoeken wel in een aparte dressingruimte bewaren, het is toch zo gemakkelijk als ze gewoon binnen handbereik liggen. Je cosmetica en verzorgingsproducten kennen uiteindelijk ook het best hun plaats in een kast in de badkamer.

Lees het volledige artikel

 

HOE JE BADKAMERWANDEN BEKLEDENwand

In je badkamer kies je, zeker in de buurt van douche, bad en lavabo het best voor een waterdichte en makkelijk reinigbare wandbekleding. Tegels zijn misschien het eerste waar je aan denkt, de keuze is echter ruimer.

Lees het volledige artikel

 

HULP NODIG BIJ HET INSTALLEREN VAN JE BADKAMER?

  • ALLIBERT
  • ACO PASSAVANT
  • APPOLO MEDICAL
  • CALODAR
  • DESCO
  • DURAVIT
  • EASYKIT
  • VAN MARCKE
  • SANIBROYEUR