naar top
Menu
Logo Print
23/11/2019 - DOBBIT

HOE JE RAMEN KIEZEN, PLAATSEN EN ONDERHOUDEN

ramenWelke ramen wil je in je woning? Laat je ze plaatsen door een professional, of ga je zelf aan de slag? Hoe bereid je je voor en wat zijn de belangrijke punten? En wat met de rolluiken? Veel vragen, maar in dit artikel helpen we je alvast op weg.

Lees het volledige artikel

ZWEVEND LAMINAAT: DE OPLOSSING VOOR EEN SNELLE RENOVATIE

laminatBen je op zoek naar een manier om je vloer op een vlugge manier te renoveren? Dan biedt zwevend laminaat een oplossing. Het grote voordeel is dat je dat op de bestaande vloer kan leggen zonder verlijmen. Roger toont voor hoe je precies te werk gaat.

VIDEO ► Zwevend laminaat

7 AANDACHTSPUNTEN BIJ HET SCHILDEREN VAN EEN PLAFOND

plafondEen plafond schilderen is niet eenvoudig. Structuurverschillen, dikkere verflagen, drogingsverschillen bij overlappingen … Je kan dat allemaal goed zien na het verven. Daarom geven we enkele tips mee, zodat je al die zaken kan voorkomen.

Lees het volledige artikel

HOE JE ZOLDER BIJ-ISOLEREN

zolderEen hele hoop zolders zijn al geïsoleerd. Maar soms is dat al twintig of dertig jaar geleden gebeurd. De isolatienormen zijn ondertussen wat veranderd, dus kan je gerust wat bij-isoleren. Zo bespaar je meer op je energiefactuur. Bekijk hier hoe je dat doet.

VIDEO ► Zolder bij-isoleren

4 HANDIGE KLEMHULPSTUKKEN DIE JE ZELF KAN MAKEN

klemEen lijmklem komt altijd van pas om onderdelen te klemmen, of het nu in je atelier of ergens ter plekke is. Je kan zo'n duurzame lijmklem ook zelf maken én upgraden. We overlopen 4 modellen die zeker van pas zullen komen tijdens je hobby- of renovatieklussen.

Lees het volledige artikel

MAAK ZELF EEN STOFZUIGSYSTEEM MET DIT HANDIGE BOUWPLAN

stofzuigDe Tooldokter maakt een eigen stofafzuiging, zodat hij zijn gereedschap voortaan kan aansluiten op zijn bouwstofzuiger. Een upgrade voor ieders atelier, ongetwijfeld ook voor dat van jou. Bekijk hier hoe je dit zelf kan maken.

VIDEO ► Stofzuigsysteem

 Download bouwplan 

LEER BIJ OVER LUCHT-WATERWARMTEPOMPEN MET ONZE RENOVATIESPECIAL

renovatieIn onze nieuwe Dobbit Renovatiespecial bekijken we de laatste nieuwigheden in de bouw- en verbouwwereld. Naast lucht-waterwarmtepompen kan je ook bijleren over akoestisch isoleren, innovatieve kranen, werfverlichting en nog veel meer.

 Ontdek het magazine