naar top
Menu
Logo Print
30/11/2019 - PASCAL VANDENBERGHE

5 MANIEREN OM JE WONING TE VERWARMEN

We hebben ons al toegespitst op de verschillende energiebronnen die je kan kiezen voor je centrale verwarming. Maar met enkel een warmtepomp of ketel kom je er niet. De warmte die je opwekt moet nog verdeeld worden over de verschillende ruimtes in je woning. En dan zijn er opnieuw verschillende mogelijkheden met elk hun voor- en nadelen. De meeste woningen zijn tegenwoordig uitgerust met radiatoren of convectors. Maar tegenwoordig winnen plaatsbesparende systemen zoals vloer- en luchtverwarming aan populariteit. Tijd om al die verschillende systemen eens op een rijtje te zetten.

 

ALLES OVER VLOERVERWARMINGvloer

Wie voor vloerverwarming kiest, haalt comfort in huis. De warmte is verspreid over de hele vloer, waardoor er geen koude vlakken zijn én de temperatuur is overal gelijk. Je kan vloerverwarming gebruiken bij nieuwbouw én renovatie. Daarbij kan je zelfs voortwerken op een bestaande vloer.

Lees het volledige artikel

 

ALLES OVER INFRAROODVERWARMINGinfrarood

Nog een vorm van verwarming die de laatste jaren aan populariteit aan het winnen is, is infraroodverwarming. In tegenstelling tot radiatoren of vloerverwarming gaan infraroodpanelen niet de volledige ruimte, maar rechtstreeks de personen en objecten erin verwarmen. Met andere woorden: je zal het snel warm hebben.

Lees het volledige artikel

 

ALLES OVER RADIATORENradiator

De meeste huizen zijn tegenwoordig nog altijd uitgerust met radiatoren als verwarmingstype. De huidige modellen nemen immers niet zoveel plaats meer in als voorheen, en het blijft een relatief goedkope manier om je woning te verwarmen. Radiatoren zijn verder ook vrij eenvoudig te plaatsen. In dit artikel overlopen we welke soorten je hebt en hoe je zelf aan die plaatsing begint.

Lees het volledige artikel

 

ALLES OVER CONVECTORSconvectors

Wie geen radiatoren wil, en vloerverwarming of infraroodverwarming niet ziet zitten, kan ook kiezen om zijn woning te verwarmen met convectors, die – zoals de naam al doet vermoeden – een beroep doen op convectiewarmte. In dit artikel overlopen we de voor- en nadelen die convectors te bieden hebben.

Lees het volledige artikel

 

ALLES OVER LUCHTVERWARMINGlucht

Bij luchtverwarming worden verwarming en ventilatie samengenomen in één systeem die voor een constante luchtcirculatie zorgt. In tegenstelling tot vloerverwarming, radiatoren of convectors, maakt luchtverwarming geen gebruik van water.

Lees het volledige artikel

 

SLIM OMGAAN MET JE THERMOSTAATthermostaat

Thermostaten zijn al jarenlang op de markt, en zijn intussen geëvolueerd van toestellen met kwik tot klokthermostaten, digitale thermostaten en zelfs slimme thermostaten. De digitale en slimme thermostaten genieten het meeste voorkeur. We geven je enkele tips mee om er goed mee om te gaan, wat zal leiden tot een daling op de energiefactuur.

Lees het volledige artikel

 

HULP NODIG BIJ HET KIEZEN VAN JE VERWARMINGSELEMENTEN?

  • EASYKIT
  • JK VLOERVERWARMING
  • NEWTECHNICS GROUP
  • VAN DER VENNET
  • VAN MARCKE
  • INFRAROODEXPERT
  • REMEHA
  • VANDEN BERGH
  • VASCO GROUP NV