naar top
Menu
Logo Print
30/11/2019 - PASCAL VANDENBERGHE

ALLES OVER COMPOSTEREN

Door zelf je gft te composteren, verminder je niet alleen je afvalvolume, maar genereer je meteen ook je eigen (ecologische en economische) bron van voedsel voor bloemen en planten rond en in het huis. Een vrije composthoop kan echter heel wat vierkante meters van de tuin inpalmen. Een compostinstallatie (een omheinde, compacte composthoop) kan in dat geval een plaatsbesparend alternatief zijn.

 

WAT IS GOEDE COMPOST?compost

Om bruikbare compost te bekomen, moet je met een aantal factoren rekening houden. Je gooit verder ook niet zomaar alles op de composthoop. Sommige zaken zijn simpelweg niet biologisch afbreekbaar, terwijl andere dan weer geurhinder en ziektekiemen kunnen veroorzaken. Een overzicht.

Lees het volledige artikel

 

HOE ZELF EEN COMPOSTINSTALLATIE MAKENzelf composteren

Je kan een gewone composthoop beginnen in de tuin, maar als je je bodem wil verrijken met compost, richt je best een plek in je tuin specifiek daarvoor in. Zo zorg je ervoor dat de hoop niet te veel plaats gaat innemen én heb je meer controle over het composteringsproces. Als je bijvoorbeeld een systeem van vaten aanwendt in plaats van een gewone composthoop, wordt beluchten een stuk gemakkelijker.

Lees het volledige artikel