naar top
Menu
Logo Print

HOE JE HAARD OF KACHEL KIEZEN

Warmte in huis staat gelijk aan gezelligheid en comfort, zeker tijdens de barre wintermaanden. Natuurlijk kan er niets tippen aan een echt vuur waar je voor kunt gaan zitten genieten, maar wie geen haard of kachel heeft hoeft niet te wanhopen: het is nooit te laat om er één te laten installeren. Bovendien bestaat er een ruim aanbod aan soorten toestellen, zowel qua type of design als wat brandstof en technische snufjes betreft. Hieronder vind je een overzicht van de keuzes die er te maken vallen.

 

INBOUW VS. LOSSTAANDinbouwkachel

Je kan ofwel kiezen voor een ingebouwde haard, of voor een losstaand toestel dat je aansluit op je schoorsteen. Waarvoor je kiest hangt hoofdzakelijk af van de mogelijkheden in je interieur en je eigen smaak. We zetten de twee types even tegenover elkaar.

Lees het volledige artikel

 

KIES JE BRANDSTOF: HOUT, GAS OF PELLETS?brandstof

Ook de brandstof waarmee je wilt gaan verwarmen zal een rol spelen bij de keuze van je toestel. De drie voornaamste soorten zijn hout, gas en pellets. In feite bestaan er ook haarden die op elektriciteit draaien, maar omdat die het vuur slechts imiteren en dus niet voor een echte verbranding zorgen, gaan we daar in dit artikel niet verder op in.

Lees het volledige artikel

 

TECHNISCHE SNUFJEStechnishce snufjes

De mate waarin je haard of kachel uitgerust is met allerhande technische snufjes zal uiteraard de prijs sterk beïnvloeden. Deze handigheidjes kunnen echter wel het overwegen waard zijn, daar ze over het algemeen voor meer comfort of gebruiksgemak zorgen.

Lees het volledige artikel

 

HOE JE BRANDHOUT KIEZENbrandhout

Mits een beetje fysieke inspanning hak je zo zelf je energiebron bij elkaar. En zeg nu zelf, wat is er gezelliger dan een lekker warm, knisperend haardvuur waar je je met het hele gezin kan bij verwarmen? Welk hout nu het best geschikt is om te verbranden, lees je hier. We geven ook enkele tips mee voor een optimale verbranding.

Lees het volledige artikel

 

OP ZOEK NAAR EEN HAARD OF KACHEL?

  • M-DESIGN BENELUX
  • BARBECOOK
  • OMNITERM