naar top
Menu
Logo Print
20/09/2018 - RORY MOERMAN

PLEISTERS, FUNDAMENT VAN DE AFWERKING

In ons land ligt de lat voor de bouwsector hoog; Belgen zijn veeleisend en willen ook dat alles perfect wordt afgewerkt. Geen wonder dat een pleister zo graag gebruikt wordt: als het goed gedaan is, geeft het meteen een perfecte afwerking. Een dergelijke afwerking vereist evenwel heel wat kennis en ervaring. Komt daarbij dat er verschillende technieken zijn, afhankelijk van de gewenste bepleistering.

Luchtzuiverende pleistersLUCHTZUIVERENDE PLEISTERS, DE PERFECTE AANVULLING OP VENTILATIE

Het doorgedreven isoleren van een woning in combinatie met onvoldoende ventileren leidt vaak tot een verslechterde luchtkwaliteit. Daarom zijn er luchtzuiverende pleisters op de markt, die schadelijke stoffen neutraliseren en dus bijdragen aan een gezond binnenklimaat.

dagkantgipsplaten, dagkantplatenBETER RENDEMENT MET DAGKANTPLATEN

Traditioneel worden de dagkanten van een raam afgewerkt met pleistergips, in combinatie met hoekprofielen en heel veel expertise.
Meer en meer wordt er echter een andere techniek ingezet om dit werk uit te voeren: het plaatsen van dagkantgipsplaten. Dit is een alternatief voor het traditionele werk met verschillende voordelen.

SpuitpleistersSPUITPLEISTERS MAKEN DE KLUS EEN PAK EENVOUDIGER

Het machinaal aanbrengen van gipspleister heeft het belangrijke voordeel dat het werk sneller vooruitgaat. Zowel bij grote oppervlaktes als in kleinere ruimtes kunnen u en uw team binnen een en hetzelfde tijdsbestek heel wat extra vierkante meters maken.

SierpleistersDUURZAME EN DECORATIEVE AFWERKING MET SIERPLEISTERS

Sierpleisters zorgen ervoor dat de wand of de muur een decoratieve afwerking krijgt. Voor buitentoepassingen worden ze eerder gebruikt als een bescherming van de gevel, hoewel ze de gevel ook erg kunnen verfraaien. Door het enorme aanbod kleuren en effecten is de keuze zeer groot.

 

HerstellenHOE PLEISTERS HERSTELLEN

De verscheidenheid aan middelen om pleisterwerk te her­stellen is groot. Elk hebben ze hun specifieke eigen­schappen en toepassingen. Helaas leidt die verscheidenheid ook vaak tot verkeerde productkeuzes. Mits de juiste achter­grondkennis is het kiezen van de geschikte vul- en plamuur­middelen voor uw project een pak eenvoudiger.