naar top
Menu
Logo Print

HOE DE PERFECTE RAMEN EN DEUREN KIEZEN

Laat je je ramen plaatsen door een professional, of ga je zelf aan de slag? Hoe bereid je je voor en wat zijn de belangrijke punten? Je leest het allemaal hier. Naast je ramen tonen we je ook hoe je je rolluiken en deuren kan plaatsen. We helpen je ook op weg met hoe je je materiaalsoorten en je raamtypes kan bepalen. 
ALUMINUYM, HOUT OF PVC?

ALUMINIUM, HOUT OF PVC?

Er zijn verschillende soorten ramen. Welke je kiest, is afhankelijk van wat je zelf kiest en welke voordelen jij belangrijk acht. Bekijk hier de voor- en nadelen van elke soort en kies welke voor jou de beste is.

type raam draairaam kiepraam schuifraam kantelraam draaikiepraamKIES JE TYPE RAMEN

Je kunt niet enkel kiezen welk soort materiaal je gebruikt voor je ramen, maar je kan ook nog kiezen hoe bijvoorbeeld het raam geopend moet worden. Welk raamtype je kiest, is afhankelijk van je wensen. Maar elk type heeft wel zo zijn voordelen.

ramen zalf plaatsen raamPLAATSING VAN RAMEN

Het maken van de ramen laat je best over aan de fabrikant. Voor de plaatsing laat je ofwel de vakman komen, ofwel plaats je ze zelf.


RAMEN ZELF PLAATSEN

RAMEN LATEN PLAATSEN

Raamwinkel

GRATIS opleiding bij Raamwinkel
Is deze opleiding iets voor jou? Ken je het verschil tussen een steenboor en een metaalboor? Kan je overweg met een waterpas? Je hebt al wat klussen in huis gedaan? Dan kan je zeker zelf je ramen en deuren plaatsen na deze opleiding! We leren je in 2 uur ramen en deuren plaatsen als een vakman.
 
Schrijf je hier gratis in

 

Hoe zelf rolluik plaatsenPLAATS ZELF JE ROLLUIKEN

Je kan de ramen nu nog afwerken met een rolluik. Ontdek hier hoe je te werk gaat.
plaats zelf je deur

PLAATS ZELF JE DEUR

Bij het plaatsen van een deur maak je eerst het kader volledig vast aan de scharnierkant, dan plaats je de deurvleugel erin en dan zet je pas het kader volledig vast. Bekijk hier hoe je een deur zelf plaatst.
Onderhoud ramen raam

HOE JE RAMEN ONDERHOUDEN

Het is belangrijk dat je je ramen goed onderhoudt. Dit niet alleen, zodat ze er goed blijven uitzien, maar ook zodat ze een lange levensduur zouden hebben. Elk soort raam dien je op een andere manier te onderhouden.

Waar betrouwbaar ramen en deuren kopen?