naar top
Menu
Logo Print

TECHNISCHE SNUFJES

De mate waarin je haard of kachel uitgerust is met allerhande technische snufjes zal uiteraard de prijs sterk beïnvloeden. Deze handigheidjes kunnen echter wel het overwegen waard zijn, daar ze over het algemeen voor meer comfort of gebruiksgemak zorgen.

REGELBAARHEID

regelbaarheidDe regelbaarheid van haarden of kachels kan variëren. Terwijl controle over de intensiteit van je vuur bijvoorbeeld standaard is, bevatten sommige bedieningspanelen tegenwoordig ook allerhande opties voor energieregeling (zoals een ecologische modus) of voor een verbranding aangepast aan de houtsoort.

Daarnaast laten sommige systemen je toe om een vlammenbeeld naar wens te creëren. Nog een mogelijkheid is dan weer de aanwezigheid van een nachtmodus, waarbij de ventilatoren uitgeschakeld worden en het toestel dus veel stiller draait, maar toch nog in werking blijft.

BEDIENING VANOP AFSTAND

afstandAansluitend op het bovenstaande is er ook nog de bedieningstool zelf. Een afstandsbediening om je kachel mee te bedienen is bijvoorbeeld niets nieuws, maar veel toestellen zijn ondertussen ook al compatibel met smartphones of tablets, via een app die de fabrikant gratis te downloaden aanbiedt.

Zo zet je bijvoorbeeld vanop je werk al je kachel in werking en kom je 's avonds thuis in een warme woning.

OMGLAZING

omglazingDe omglazing van je kachel of haard kan ook een element zijn dat het toestel net dat beetje extra geeft. Hoe meer glas, hoe meer zicht op het vuurbeeld je natuurlijk ook krijgt.

Je kunt ook opteren voor een liftdeurhaard waarvan glas en vonkenscherm automatisch omhoog- en omlaaggaan via de bediening. Dat is niet alleen comfortabeler in gebruik, maar oogt ook nog eens indrukwekkend.