naar top
Menu
Logo Print

Maak je vakantiehuis brandveilig

Hallo Roger - Ep. 3 - Brandveilig vakantiehuis

Om een woning of een kamer te verhuren, moet je aan flink wat voorschriften voldoen. Hier focussen we ons op de brandveiligheid. Die moet je in orde hebben, of je nu verhuurt op de privémarkt of professioneel. We kijken naar de regels voor toeristische logies met een beperkt aantal kamers. Per verhuureenheid, een kamer dus, moeten er twee uitgangen voorzien zijn, in geval van brand. Naast de gewone uitgang moet er dus nog een alternatieve route zijn. Deze evacuatieroutes moeten aangeduid zijn.

Natuurlijk moet er ook een brandalarm worden aangebracht. Dit plaats je in iedere kamer én in iedere ruimte die deel uitmaakt van de evacuatieroute. Voorzie, zoals in een normale woning, ook minstens één rookdetector per verdieping.

Per 150m² is het ook verplicht om een brandblusapparaat te voorzien. En omdat je dat in geval van nood beter zou weten staan, duidt je dat ook het best aan. Verder kan je natuurlijk ook proberen om ongelukken te voorkomen. Door een rookverbod op de kamers in te stellen, vermijd je dat een slecht uitgedoofde sigaret de woning afbrandt. Dat is jammer genoeg nog steeds een veel voorkomende oorzaak van woningbrand.

Voor een goede veiligheid moeten natuurlijk alle installaties, zoals elektrische installatie en verwarming, regelmatig gecontroleerd worden door bevoegde instanties. Die komen met de nodige keuringsverslagen en attesten die je verplicht moet kunnen voorleggen.

Alarm & ToegangscontroleHANDGEREEDSCHAPPENLEEFRUIMTESVEILIGHEID

PICKUP

PICKUP

+31523625480
+31523625499