Hankook Tire presenteert futuristische conceptbanden

Extending Future Life beyond Mobility

Bandenfabrikant Hankook Tire presenteert twee futuristische conceptbanden, de Aeroflow en Hexonic. Dit in het kader van de ‘Design Innovation’ in samenwerking met het Royal College of Art uit Londen. De taak die de deelnemende studenten kregen opgelegd was om een nieuw bandenconcept voor autonome voertuigen te ontwikkelen en daarmee een geheel nieuwe ervaring voor de mobiliteit van de toekomst te realiseren.
“Dit project is een deel van ons streven om creatieve en efficiënte oplossingen voor het rijden in de toekomst te vinden“, legt Klaus Krause, leider van het Europese onderzoeks- en ontwikkelingscentrum bij Hankook uit. “Het verheugt ons dat wij opnieuw creatieve bijdragen kunnen presenteren, die het out-of-the-box-denken aantonen, dat wij bij onze medewerkers stimuleren.“
Hexonic is een intelligent bandenconcept voor autonome shared-mobility-voertuigen. De ontwerper ziet volledig autonome voertuigen als standaard voor toekomstige steden en ontwikkelde een band voor deelauto’s. De Hexonic ondersteunt het voertuig door de weg in real-time met zeven afzonderlijke sensoren in het bandenprofiel te scannen en te analyseren. De band registreert de omstandigheden op de weg en past het loopvlak van de banden daarop aan.
De Aeroflow is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de autosport en is berekend op een maximale aandrijfkracht. Om dit te kunnen realiseren, is het wiel met een ontkoppelbaar loopvlak verbreed en werd de grip van de band geoptimaliseerd. De wielen zijn voorzien van turbine-schoepenwielen om de lucht tijdens het rijden op te nemen en daaruit extra aandrijfkracht te genereren. Het ontwerp is uniek omdat de focus van het design op de aandrijfkracht ligt. Hiermee wordt tijdens de ontwikkeling van banden normaal gesproken immers geen rekening gehouden.
Na de Europese première op de Essen Motor Show zullen de bekroonde conceptbanden volgend jaar ook op andere beurzen in Europa te zien zijn.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.