Voorstellen voor economische groei én invulling klimaatdoelstellingen

BMP presenteert memorandum aan vice-eersteminister Kris Peeters

Op uitnodiging van de federatie van Belgische bouwmaterialenproducenten BMP was minister van Werk, Economie en Consumentenzaken Kris Peeters op 20 februari te gast op de productiesite van Wienerberger in Rumst. Tijdens de ontmoeting besprak de minister het nieuwe memorandum van BMP met voorzitter Frank Vanhove en vicevoorzitter Johan Van Der Biest. Daarin formuleert de federatie prioritaire acties om de bouw en de economische activiteit te stimuleren én de klimaat- en energiedoelstellingen van de overheid in te vullen.
Volgens BMP moet de overheid hiervoor inzetten op:
Energiezuinige gebouwen: Maatregelen om gebouwen energiezuiniger te maken, beperken het energieverbruik, doen het aandeel hernieuwbare energie stijgen en de CO2-emissies dalen. Concreet pleit de BMP voor slimme steunmaatregelen, de woningpas met stappenplan, een verlaagd btw-tarief voor sloop en heropbouw, en een realistische roadmap voor een energiezuinige upgrade van overheidsgebouwen.
Kwaliteitsvolle gebouwen: Een handig instrument om hieraan tegemoet te komen is BIM, een digitaal informatiemodel dat de voorschrijver helpt en de opvolging van het bouwproces vergemakkelijkt.
Maatwerkinfrastructuur en competitieve bedrijven: Een infrastructuur op maat van de economische ambities van de gewesten is onmisbaar. De investeringen die daarvoor nodig zijn, mogen niet worden afgewimpeld als overheidskosten. Ook competitieve energieprijzen zijn onontbeerlijk. De energienorm is hiervoor een geschikt instrument.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.