Registreer u voor het gratis online magazine en krijgt beperkte online toegang

Registreer

Het zelfbouwhuis - aflevering 2

Bij de architecte en ontwerper - Ep. 2 - We gaan naar het kantoor van de architecte om het ontwerp te bespreken. We brengen ook een bezoek aan de 3D-ontwerper en zien hoe de levensechte beelden van het eindresultaat tot stand komen. We sluiten de werf af zoals het hoort.

Transciptie 

– 0:22
In de vorige aflevering van het Dobbit Zelfbouwhuis zagen we hoe Charlotte Pattyn het pas aangekochte huis van Dobbit bezocht.

De architecte toonde waar je op moet letten bij de aankoop van een huis.
– 0:33
Ook de landmeter kwam opmetingen doen, om een exact grondplan te kunnen maken.
– 08:17
Wie verbouwt moet een plaats voorzien waar de werfvergaderingen gehouden kunnen worden. Wij hebben daarom een werfkeet gehuurd, die 's winters ook verwarmd kan worden. We kunnen er dan ook onze boterhammen eten.

 

– 08:54
Volgens de veiligheidsvoorschriften is het noodzakelijk om de werf af te sluiten. Immers, wie geen toegang heeft, mag de werf niet kunnen betreden. Zo moeten we vermijden dat spelende en nieuwsgierige kinderen ongelukken kunnen veroorzaken.

Je kunt de werf afsluiten met een eenvoudige tuindraad van zo'n meter hoog, maar je kunt ook verplaatsbare hekken zetten die makkelijk demonteerbaar zijn zodat grote machines nog op de werf kunnen komen.
– 9:20
Ondertussen komt ook de toiletwagen aan. Het is verplicht om sanitair te voorzien voor de aannemers en werklui die op de werf aan het werk zijn.
– 9:49
in de volgende aflevering onderzoekt een ingenieur hoe we de stabiliteit kunnen garanderen, gaat Charlotte de bouwaanvraag indienen, en doen we op de werf alvast de sparren uit.

 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Het Zelfbouwhuis

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.