Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

De warmste tip: fijnstof beperken

Fijnstof beperken en toch nog van een houthaard profiteren, is dat überhaupt wel mogelijk? Een expert in haarden voorziet ons van een aantal inzichten.

Transciptie 

Hoe kunnen we fijn stof reduceren en toch genieten van onze houthaard? Volgens Bart Goovaerts van M-Design sluiten de twee elkaar niet uit, tenminste als je weet hoe je het moet aanpakken. Maar in de eerste plaats vindt hij het belangrijk dat een aantal misverstanden rond fijnstof van tafel geveegd worden.
Vrouw 2

 


Man 1
Wat het fijn stof betreft. Er is nog nooit zo weinig fijn stof in de lucht geweest als vandaag. Wij, de industrie, doet al zeer grote inspanningen om het fijn stof te reduceren. Er zijn ook heel strenge normen. Spijtig dat daar allemaal veel te weinig over gecommuniceerd wordt.

 


Ons haarden branden tegenwoordig zo zuiver en voldoen aan al die normen. Zodat als iedereen nog eens een inspanning doet en zijn oude haard vervangt door een nieuwe haard, een gezonde haard van M-design. Jah, dan zijn we alweer een hele stap vooruit.


Vrouw 1
Euhm, het is een feit dat er fijn stof aanwezig is. Nu, het is wel een feit dat het eenzijdig gecommuniceerd wordt in de media. Dus eigenlijk is het als het ware een storm in een glas water.
Desondanks worden er vanwege de overheid toch diverse maatregelen getroffen om fijnstof te beperken en controle over de uitstoot te verkrijgen.
Vrouw 2

 

 


Het is wel zo dat er een strengere normering is naar milieu, en best ook. Maar het is ook zo dat de M-design houthaarden volledig voldoen aan die normering. Daarnaast heeft een M-design houthaard ook een gepatenteerd verbrandingssysteem met een turbulentie-effect waarbij dat eigenlijk de stofdeeltjes als het ware sterk gereduceerd worden. En plus heeft M-design ook een geautomatiseerde houthaard, de diamond plus collectie, waarbij dat er eigenlijk verschillende parameters ervoor gaan zorgen dat het fijn stof sterk gereduceerd wordt. Wanneer komt er veel fijn stof vrij? Dat is eigenlijk bij het aanmaken van een houthaard maar ook bij het uitdoven van een houthaard. En dankzij het diamond plus automatisch verbrandingssysteem zal eigenlijk het aantal fijn stof sterk verminderen.
Een degelijke, moderne haard op een correcte manier gebruiken is dus al één manier om fijnstof te beperken. Daarnaast vormt ook het hout een grote factor bij de verbranding.
Vrouw 2

 

 


Nu het is niet enkel een goede haard, een goede M-design houthaard. Maar ook wat men stookt. Het is heel belangrijk dat er met goed hout gestookt wordt. Goed droog hout. Daarnaast moet een haard natuurlijk goed geïnstalleerd zijn door één van onze dealers. Een goede installatie heeft heel veel invloed op de werking van de houthaard. Maar ook hoe de haard onderhouden is. Dus dat zijn eigenlijk de parameters die heel belangrijk zijn.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.