Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Hoe een vaatwas aansluiten

In Hallo Roger gaan we op zoek naar antwoorden op onze kijkersvragen. Iemand vroeg zich af hoe hij precies een vaatwas moest aansluiten. De oplossing zie je in deze aflevering.

Transciptie 

In Hallo Roger gaan we op zoek naar antwoorden op kijkersvragen. Dit keer kregen we de vraag hoe een vaatwas precies wordt aangesloten.
Natuurlijk installeer je eerst de vaatwas op de voorziene plaats en volgens de instructies die bij je vaatwas zitten. Maak de vaatwas dan ook vast aan de keukenkasten. Vergeet niet de leidingen door te trekken naar de plaats waar er een waterafvoer is en een wateraanvoer. Meestal is dit in de kast onder de pompbak.
Beginnen doen we met de aanvoer van het water in orde te zetten. Sluit daarvoor hoofdkraan af en laat het water uit de leidingen.
Om wat plaats te hebben om te werken, verwijderen we de sifon. Hier zit er een speciale sleutel bij waarmee we de sifon kunnen los maken.
Maak dan de de hoekstopkraan los en verwijder ze. We gaan die vervangen door eentje waar je de vaatwas ook op kan aansluiten.
De dichting tussen de kraan en de connectie wordt gemaakt met dichtingsdraad op een opgeruwde schroefdraad. Hou het kraantje in je linkerhand en breng de draad aan rond de schroefverbinding met je rechterhand. Het aantal keer dat je moet rondwikkelen, staat op de verpakking.
Steek je nieuwe kraantje, met twee aansluitingen, dan in de aanvoer van het koud water. Maak dat de schroefdraad zo ver mogelijk in de connectie zit.
Sluit dan de kraan terug aan. Die connectie wordt hier gemaakt met een rubberen dichting. Je moet dus geen dichtingsdraad aanbrengen. Schroef de connectie vast, maar overdrijf niet. Vast is vast.
Ook de connectie voor de vaatwas wordt gemaakt met een rubberen dichting. Die draai je enkel met de hand aan. Hiervoor moet je geen tang of sleutel gebruiken. Zet beide kranen dan terug open.
Je kan dan de afvoer van de pompbak terug aansluiten. De afvoerplug zet je weer vast met de sleutel die bij de wasbak is geleverd.
Bij deze afvoer is meteen ook een connectie voorzien om de vaatwas op aan te sluiten. De afvoer van de vaatwas is voorzien van een flexibele rubberen dichting. Met een slangklem maak je deze vast. Schroef de slangklem goed aan.
Draai de watertoevoer terug open. Zorg er ook voor dat je vaatwas elektriciteit heeft. Steek hem dus in het stopcontact dat je voorzien hebt.
Dan is het tijd om de vaatwas in gebruik te nemen. Probeer eerst met een spoelfunctie en controleer de connecties nog eens op lekken. Is alles in orde? Dan is je machine correct aangesloten.
Heb je nu deze aflevering gemist, kan je altijd terecht op dobbit.be. Schrijf je daar ook in op het online magazine. En heb je zelf een vraag, kan je ze mailen naar roger@dobbit.be.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.