Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

RAMEN BESTELLEN: KLEUROPTIES

Als je ramen of deuren bestelt, dan zijn de kleuropties waarover je beschikt afhankelijk van het materiaal waaruit ze geproduceerd zullen worden. In deze tip overlopen we de mogelijkheden per materiaalsoort.

Transciptie 

Als je ramen of deuren bestelt, dan zijn de kleuropties waarover je beschikt afhankelijk van het materiaal waaruit ze geproduceerd zullen worden. In deze tip overlopen we de mogelijkheden per materiaalsoort.

 

 


Man 1
Als je kleuren moet kiezen, dan is het grote voordeel van pvc dat je een kernkleur hebt. Dat is ook een goedkope oplossing. Pvc is een materiaal dat uit wit of crème bestaat, de massakleur dus, en die kan je behouden aan de binnenkant en buitenkant. Dan heb je een wit raam of een crèmekleurig raam.


Man 1
Maar als je wilt kun je daar natuurlijk ook een folie over laten trekken. Dan gaan we uit één van de kleuren die beschikbaar zijn – en er zijn er echt tientallen voorhanden – aan de buitenkant of aan de binnenkant een folie leggen. En dan ga je je crème of wit verstoppen achter die folie en krijg je een raam in de kleur van de folie. Je kunt ook nog een stapje verder gaan en aan de buitenkant en binnenkant telkens een ander kleur neemt, dan krijg je bicolor. Dan krijg je bijvoorbeeld buiten grijs en binnen zwart.


Man 1
Bij aluminium is de kernkleur altijd aluminiumkleurig. De massa bestaat immers uit aluminium. Dat betekent ook wel dat zo’n raam altijd gelakt moet worden, ook om bescherming te bieden aan het materiaal, aan het aluminium zelf. Maar zo geef je ook meteen een kleur aan het raam. Meestal wordt er bij aluminium buiten en binnen dezelfde kleur genomen. Je kunt bij ons ook bicolor gaan, wat wil zeggen dat je binnen en buiten een andere kleur kiest.


Man 1
Bij aluminium zijn er twee grote kleurfamilies: je hebt de gladde lakken en de structuurlakken. De structuurlakken zijn het populairst, en wij hebben 15 zeer populaire kleuren die ook wat goedkoper op de website staan en die dus ook veel gekozen worden.


Man 1
Bij hout is het grote voordeel dat je de kernkleur, de charme van het hout, naar buiten kunt brengen en dat gewoon als basiskleur kunt gebruiken. Je kunt opteren voor blank gedrenkt of blank gelakt, wat een heel mooi effect geeft bij eik. In feite kies je eiken ramen net om dat eikeffect terug te laten komen. Of bij je deuren, natuurlijk.


Man 1
Als je toch zou kiezen voor gelakt, dan kun je een lak kiezen in eender welke RAL-kleur. Je zult dan natuurlijk wel geen eik laten lakken, want dan zou je net meer betalen voor een product met een mooie nerfstructuur, en ga je die dan weer wegsteken achter een lak. Dus wordt er eerder gekozen voor een meranti of een sapeli, om dan te lakken.


Man 1
Twijfel je nog over je kleurkeuze, dan is dat geen enkel probleem. Vraag een nameting aan, want onze opmeter heeft kleurwaaiers en brengt die ook mee tijdens de opmeting. Het is zelfs beter om op dat moment nog eens na te denken over de kleuren, want het kan zijn dat je, als je de kleurwaaier eens tegen je baksteen houdt, toch nog van gedacht verandert.
Een andere optie is om tijdens de openingsuren gewoon eens binnen te springen in de toonzaal. Dat kan ook zonder afspraak. Zo kun je alle kleuren eens op je gemak overlopen en een weloverwogen beslissing maken.

 

 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.