GRAS MAAIEN

  • zitmaaierZorg dat de messen van de grasmachine steeds scherp zijn. Laat ze bij een onderhoudsbeurt opnieuw slijpen.
  • Maai het gras de eerste en laatste keer op het jaar niet te kort. Neem als maaihoogte bij een siergazon 2,5 centimeter en bij een sport-/speelgazon geldt doorgaans 4 centimeter. Ook tijdens droge periodes maai je best niet te kort: het gras groeit dan minder vlug uit.
  • Om een gelijkmatige grasmat te bekomen, rij je het gras bij iedere maaibeurt dwars op de richting van de vorige keer.
  • Met een mulchmaaier laat je fijn grasmaaisel liggen, wat geleidelijk aan composteert tot voeding dankzij regenwormen en bacteriën. Het groenlaagje zorgt er op zijn beurt voor dat de bodem minder vlug uitdroogt.
  • Het grasmaaisel uit de opvangbak mag je gerust in de composthoop deponeren, maar zorg er dan voor dat je het uitspreidt in kleine laagjes, aangevuld met dor, grof en bruin composteermateriaal opdat het gras geen klittende laag vormt die alles afsluit. Een composthoop heeft namelijk zuurstof nodig voor een goede werking.

Kijk gratis en onbeperkt

Registreer
Een robotmaaier geïnstalleerd? Leer via onderstaande link hoe je zelf je eigen robotgarage maakt, zodat het toestel steeds droog en beschut aan zijn oplaadstation kan staan.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.