VERWARMEN MET BIOMASSA

Verwarmen met biomassa houdt in dat je gebruikmaakt van pellets, hout of ander organisch materiaal in een pellet- of biomassaketel. In dit artikel overlopen we de hoe je deze brandstof kan toepassen voor de verwarming van je woning en voor sanitair warm water.

WAT IS BIOMASSA?
BIOMASSA ALS CENTRALE VERWARMING
BIOMASSA ALS BIJVERWARMING: DE PELLETKACHEL
BIOMASSA ALS BIJVERWARMING: HOUTHAARD OF HOUTKACHEL
HOE BIOMASSA OPSLAAN
VEELGESTELDE VRAGEN OVER BIOMASSA BEANTWOORD

 

WAT IS BIOMASSA?pellets

Biomassa is een verzamelterm voor hernieuwbare plantaardige brandstoffen. Wanneer men het over biomassa heeft, zal men vooral doelen op houtpellets, houtsnippers en brandhout. Je kan in principe ook graangewassen of riet gebruiken.

Lees het volledige artikel

 

BIOMASSA ALS CENTRALE VERWARMINGwerking

Je kan de verwarming in je woning laten draaien op biomassa middels een biomassaketel. In de meeste gevallen is dat met een pelletketel. We gaan even dieper in op de werking van dergelijke toestellen.

Lees het volledige artikel

 

BIOMASSA ALS BIJVERWARMING: DE PELLETKACHELwerking

Je kan ook een pelletkachel in je living installeren – hetzij een ingebouwd of een losstaand model. Het rendement van een pelletkachel ligt, net zoals bij een pelletketel, rond de 90%.

Lees het volledige artikel

 

BIOMASSA ALS BIJVERWARMING: de HOUTKACHEL OF- HAARDonderhoud

Een traditionele houtkachel of -haard wordt door velen nog steeds als de meest gezellige variant beschouwd, omdat hout voor een 'vol' vuur zorgt met een mooier vlammenspel dan bij een pelletkachel. Het rendement ligt doorgaans wel een stuk lager. Toch kunnen modernen hoogrendementskachels tot wel tot 80% halen.

Lees het volledige artikel

 

HOE BIOMASSA OPSLAANopslagtank

Pellets of ander organisch materiaal moeten worden opgeslagen in een daarvoor voorziene opslagtank of opslagruimte. Die ruimte mag uiteraard niet te vochtig zijn, want dat heeft ook een effect op de verbranding.

Lees het volledige artikel

 

VEELGESTELDE VRAGEN OVER BIOMASSA BEANTWOORDbrandhout

Biomassaverbranding wordt beschouwd als klimaatneutraal, maar hoe zit dat nu precies met die CO2-uitstoot? Hoeveel biomassa moet je inslaan om je woning te kunnen verwarmen? Welke premies bestaan er voor biomassa-installaties? We beantwoorden enkele veelgestelde vragen in dit artikel.

Lees het volledige artikel

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.