HOE BIOMASSA OPSLAAN

Pellets of ander organisch materiaal moeten worden opgeslagen in een daarvoor voorziene opslagtank of opslagruimte. Die ruimte mag uiteraard niet te vochtig zijn, want dat heeft ook een effect op de verbranding.

 

PELLETS OPSLAAN

opslagtank

Voor je een pelletketel of een pelletkachel laat installeren moet je wel zeker zijn dat je genoeg ruimte hebt voor de opslag van pellets. Werk je zonder opslagtank, dan moet de opslagplaats een droge en bij voorkeur geïsoleerde ruimte zijn.

Luchtvochtigheid is echter geen belangrijke factor - het is vooral vloeibaar water die uit den boze is. Pellets in zakken stapel je op een pallet en niet tegen een buitenmuur.

Manipuleer de zakken met pellets ook zo weinig mogelijk, zodat ze ook zo weinig mogelijk breken en dus zo weinig mogelijk stof bevatten. Stof legt immers een film in de pelletkachel, waardoor er meer onderhoud nodig zal zijn.

 

HOUT OPSLAAN

Brandhout bewaar je ook beter overdekt. Meestal wordt dat in een hoekje van de tuin of in het tuinhuis gedaan. Ook hier geldt: best niet in direct contact met een buitenmuur of met de grond, zodat water er niet aan kan.

Je kan ook zelf een opslagplaats ineensteken. Eentje met een open structuur bijvoorbeeld, waarin het hout goed kan drogen. Lees hier hoe je het stap voor stap aanpakt.

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.