SLIM METEN LEIDT TOT SLIM INVESTEREN

Energiemonitoring in de praktijk

Schematische voorstelling van een energiemonitoringssysteem met modbusaansluiting.   De belangrijkste onderdelen zijn: (1) datalogger; (2) driefasige energiemeter; (3) monofasige energiemeter; (4) RF- gateway met aansluiting voor (5) digitale meter, (6) pulsentellers voor water en gas, en (7) smart plugs (draadloos)
Schematische voorstelling van een energiemonitoringssysteem met modbusaansluiting

Bij energiemonitoring worden totale en eventueel ook subverbruiken van een installatie over een bepaalde periode gemeten, geregistreerd en in kaart gebracht, met als doel inzicht te verwerven in het gebruik van de installatie. Dat levert tal van voordelen op. Zo worden onregelmatigheden ten gevolge van lekken of andere problemen snel opgemerkt, kan men, wanneer van toepassing, de geproduceerde zonne-energie slimmer gaan benutten, zal men bij verkoop of verhuur niet alleen het theoretisch maar ook het gemeten EPC kunnen voorleggen, kan men op voorhand afwegen welke investeringen al dan niet interessant zijn enzovoort. Allemaal 'wins' voor de eigenaar of de gebruiker, maar net zozeer voor de installateur. Energiemonitoring leidt in heel wat gevallen nu eenmaal tot het nemen van gerichte energiezuinige maatregelen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.