Woodwize is ESF-ambassadeur

Inspanningen Woodwize gaan niet onopgemerkt voorbij

Woodwize is in de prijzen gevallen. Voor het project Check op de werkplek kreeg de organisatie een bekroning door het Europees Sociaal Fonds.
In het project ontwikkelde Woodwize duale arbeidsmarktgerichte leertrajecten, op basis van de beroepskwalificaties en leerplannen die voor het houtonderwijs gelden. Zo maakte de organisatie de hout- en meubelsector klaar voor het nieuwe duaal leren.
Concreet kozen 13 leerlingen uit het zevende jaar interieurinrichting en het DBSO interieurbouwer en binnenschrijnwerker om hun leertraject niet via de klassieke opleiding te volgen, maar via een duaal traject. Twee dagen per week – of meer – leerden zij de nodige kennis niet binnen de schoolmuren maar in een bedrijf.
De overheid bleef niet blind voor het project; zo kwam de erkenning door ESF en experts. Op 26 januari ontving Woodwize het ESF-ambassadeurschap voor zijn inspanningen. Zo werd Woodwize beloond voor zijn doelstellingen. Een goede samenwerking tussen onderwijs en de professionele sector toont immers aan dat er heel wat kansen zijn in de hout- en meubelindustrie.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.