Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Zelf je plat dak bouwen

Heb je een plat dak, dan kun je dat heel gemakkelijk zelf met EPDM-dakbedekking bekleden. In deze reportage maken we kennis met een bedrijf dat je daarvoor alle materialen op maat bezorgt en de nodige begeleiding voorziet zodat dit klusje vlot verloopt.

Transciptie 

Voor klussen aan je dak is het over het algemeen aangewezen om een dakwerker in te schakelen, maar er is een uitzondering: beschik je over een plat dak, dan kun je dat als doe-het-zelver probleemloos zelf van dakbedekking voorzien, zonder dat er een professional aan te pas moet komen. Heel vaak wordt door zelfbouwers voor EPDM gekozen. Een EPDM-folie van goede kwaliteit zal namelijk duurzaam zijn en niet gemakkelijk scheuren. Met een bedrijf als Zelfbouwdak krijg je alle nodige materiaal op maat en de juiste begeleiding voor het zelf plaatsen van je EPDM-dakbedekking. Ook wie helemaal geen ervaring heeft met dakwerken kan hier terecht.

 
Een klant die via ons zijn plat dak wil plaatsen, die kan op een heel eenvoudige manier de afmetingen van zijn dak aan ons doorgeven. Het kan via de website, maar hij kan hier ook gewoon bij ons binnenstappen in ons magazijn in Mechelen, zonder afspraak. Op basis van die afmetingen rekenen wij dan meteen een offerte uit.


Na bestelling wordt het pakketje dan samengesteld, dus inclusief alle lijmen, kits, accessoires en ander toebehoren die de klant nodig heeft. De dag nadien kan men het al komen afhalen – al leveren we uiteraard ook aan huis.

Wat zijn de grote voordelen van het systeem? Natuurlijk is er in de eerste plaats het grote prijsvoordeel: je bespaart tot wel de helft op je dakfactuur. En ook niet onbelangrijk: de EPDM is heel gemakkelijk te plaatsen, want hij wordt in één stuk geleverd op maat van je dak. Je hoeft dus eigenlijk enkel nog de EPDM open te vouwen en te verlijmen met de meegeleverde lijm.
De EPDM-folie wordt zo opgeplooid dat je later meteen ziet in welke richting hij moet komen te liggen. Zo gaat het openleggen vlot en foutloos.

 
Daarnaast is het pakket ook nog eens zodanig tot in de details samengesteld dat je sowieso alles in huis hebt om aan de slag te gaan.

 


In het zelfbouwpakket zit alles wat je nodig hebt om je dak tot in de puntjes af te werken. Wat dan zoal? Wel, de EPDM uiteraard... Ook de lijm om de EPDM te verlijmen… Alle accessoires en toebehoren om het dak af te werken, zoals bijvoorbeeld ook de voorgevormde regenafvoer… Ook alle tapes en kits en dergelijke… En, heel belangrijk, onze toolbox: daar zit al een lijmemmer in en lijmrollen, een kitspuit, een aandrukrol, enzovoort. Zo hoef je niets extra meer te gaan halen om je dak te kunnen leggen. Hier zit ook een montagehandleiding bij… En de bijhorende video op usb-stick. Daarin zie je tot in detail hoe je te werk moet gaan.


We leveren niet alleen EPDM, maar ook dakvensters en lichtkoepels kunnen meebesteld worden. De dakranden kunnen ook besteld worden in de meest courante RAL-kleuren; die hebben we op voorraad.
Voor het plaatsen van de EPDM-dakbedekking neem je het best drie dagen de tijd. De eerste dag plaats je het dampscherm. De dag daarna is de isolatie aan de beurt. Natuurlijk kun je deze stappen ook overslaan en rechtstreeks op de OSB-platen of oude roofing werken als er geen isolatie nodig is. In een volgende fase verlijm je het EPDM-membraan en sluit je de regenwaterafvoer aan. De laatste dag is het dan tijd voor de afwerking. Misschien kun je bijvoorbeeld eens een groendak overwegen; dat geeft niet alleen kleur, maar isoleert bovendien nog eens extra en verhoogt de duurzaamheid van je dakbedekking.

 

 


Bij het pakket is altijd een montagevideo en -handleiding inbegrepen, maar klanten die dat wensen kunnen nog eens een bijkomende gratis opleiding komen volgen in ons magazijn. En als ze vragen zouden hebben tijdens het plaatsen, kunnen ze ook altijd een beroep doen op ons.


Ik zie het zeker zitten. We hebben een heel goede uitleg gekregen door middel van de opleiding en de handleiding. Dat moet lukken zo.


Ja, en de video was ook heel duidelijk en leerrijk. Dus we zien dit klusje absoluut zitten.


Ja… ja… Inderdaad, dat komt in orde!
Wil je niet afhankelijk zijn van de werkuren van een dakwerker en tot wel 50 % besparen door zelf je plat dak te installeren, vraag dan vrijblijvend je offerte aan op de website. In nog geen week tijd kan de klus geklaard zijn, en is je plat dak voor tientallen jaren beschermd.

 

 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.