Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Eerste hulp bij ramen en deuren

Als je op het punt staat nieuwe ramen of deuren te bestellen, dan heb je ongetwijfeld heel wat vragen: hoe moet ik de openingen opmeten? Welk materiaal kies ik het best? En wat kan ik zoal krijgen voor mijn budget? Specialist Belisol biedt antwoord en begeleidt je doorheen het hele proces, van bestelling tot plaatsing.

Transciptie 

Nieuwe ramen en deuren kiezen; het lijkt misschien wel een lastige opdracht, want er zijn veel aspecten om rekening mee te houden en je belissing zal de uitstraling van je woonst voor lange tijd bepalen. Maar wie de juiste vragen stelt én zich laat bijstaan door een professional, zal gauw vinden wat hij zoekt. Daarom bieden we je, samen met Belisol, eerste hulp bij ramen en deuren.


In eerste instantie is de materiaalkeuze van belang. Ramen en deuren zijn de dag van vandaag verkrijgbaar in pvc, hout en aluminium. Ieder materiaal heeft zijn eigen specifieke troeven op het vlak van isolatie, onderhoud, veiligheid en prijs. We overlopen even de mogelijkheden.


Man 1
Als we aan pvc denken, denken we ook meteen aan onderhouds- en budgetvriendelijkheid. De meeste mensen kennen het vooral als de standaard witte gladde pvc, ‘pvc in de massa gekleurd’ zoals ze zeggen, maar dat is puur de basisuitvoering van pvc. Daarnaast bestaan er ondertussen al andere uitvoeringen, zoals hout- of aluminium-imitatie. In het eerste geval werken we met een houtnerffolie, in het tweede geval met een textuurfolie. Doordat we werken met die folies krijgen we ook een kleurvastheid.
Conclusie: wil je de beste prijs-kwaliteitsverhouding én zo weinig mogelijk onderhoud, dan is pvc waar je naar zoekt.


Man 1
Aluminium associeert men snel met grote raamoppervlakken en moderne woningen met veel glas. Het kan echter in een ‘steel look’-uitvoering of in een retromodel, zonder dat het er per se strak en modern moet uitzien. In tegenstelling tot vroeger… Vroeger was aluminium bekend als ‘naturel’ profiel, in naturel grijs. Ondertussen kan dit in ieder RAL-kleur, unicolor of bicolor, in groen of in grijs, maakt niet uit, alles is mogelijk.

Aluminium is zeer duurzaam en zou in principe minstens dertig jaar moeten meegaan. Het is ook 100% recycleerbaar. Zelfs aan de kust kunnen deze profielen geplaatst worden, ze worden dan eerst gepreanodiseerd tegen zouten en zuren, zodat er geen oxidatie optreedt.
Samengevat: wil je een duurzaam materiaal én de ruimste keuze aan kleur en stijl, dan is aluminium de ideale optie voor jou.


Man 1
In tegenstelling tot aluminium en pvc is hout een echt natuurproduct dat ook een warmer en meer authentiek karakter heeft. Hout is er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er de houtsoorten waaruit je kunt kiezen, gaande van meranti, afromozia en afzelia tot eik, maar nog vele andere. Verder kun je nog kiezen of je die houtsoorten dan onbehandeld laat of ze definitief laat lakken in de fabriek. De ramen krijgen dan een drenkingslaag, de beschermingslaag, en daarna volgen een aantal eindlagen. Het grote voordeel van hout is het authentieke en warme karakter. In bepaalde regio’s of steden is het zelfs verplicht om houten ramen te voorzien, zodat het authentieke karakter bewaard zou blijven.

Een bijkomend voordeel aan houten ramen is dat ze de beste isolators zijn, omwille van hun natuurlijke proces. Dat wil niet zeggen dat pvc of aluminium zoveel slechter zijn, maar houten ramen zijn toch nummer 1 op vlak van isolatie.
Met andere woorden: wil je optimaal isoleren en een authentieke of artistieke look, dan is hout de beste keuze.


Ben je er nog niet meteen uit? Geen paniek! Er zijn heel wat manieren waarop je geholpen kunt worden bij de keuze van je ramen en deuren.


Man 1
Ofwel komt de klant spontaan de toonzaal bezoeken, ofwel wordt er online of telefonisch een afspraak gemaakt. Dan hoef je maar te vragen of één van de Belisol-medewerkers naar je thuis komt. Dat heeft als voordeel dat de medewerker de situatie ter plaatse kan bekijken en ook kan inschatten wat de wensen en prioriteiten zijn van de klant. Daarna werkt de adviseur een uitgebreide offerte uit. We hechten er wel belang aan dat de klant in een toonzaal de offerte komt bespreken, zodat alles in detail kan worden overlopen en dat de klant bij wijze van spreken zijn producten al eens kan ‘voelen’.

Er wordt ook veel aandacht geschonken aan het type glas; gaat het om veiligheidsglas, zonwerende beglazing,…? Ook veiligheidssloten en -bestek komen aan bod.

Naast het producttechnische aspect gaan we ook aandacht besteden aan subsidies en de aanvraag ervan.
Proficiat! Je hebt je ramen en deuren gekozen. Nu komt het leukste gedeelte, want vanaf hier gaat alles vanzelf. De technische opmeters komen langs en geven de bestelling op maat door. De productie van je ramen en deuren wordt in gang gezet en het aftellen kan beginnen. Nadat de producten samengesteld zijn en aan allerlei kwaliteitstests zijn onderworpen, worden ze geplaatst door een team van professionals.

 


Het is belangrijk dat de plaatsing van een raam of deur goed gebeurt, zodat de thermische en akoestische isolatie optimaal zijn. Een correct vakman zal altijd volgens hetzelfde stappenplan te werk gaan om er zeker van te zijn dat de plaatsing volgens de normen gebeurt.

 
Man 1
Dus de plaatsers komen op de werf toe met de bestelde en te plaatsen ramen. Voor ze de oude ramen uitbreken, zullen ze eerst een nameting of een nacontrole doen om er zeker van te zijn dat het juiste raam in de juiste opening gezet wordt. Daarna worden de ramen vakkundig uitgebroken. Daarna wordt het nieuwe raam geplaatst.
De ramen worden opgeschuimd met PU-schuim en de beglazing wordt geplaatst. Aan de buitenkant worden de ramen elastisch opgevoegd. Eenmaal alles geplaatst is, komt de werfleider langs. Hij zal samen met de ploegbaas alle ramen overlopen. Die worden nog eens correct afgesteld. Ook de werking van de rolluiken, vliegramen en andere opties wordt op dat moment aan je uitgelegd. En daarna ? Dan geniet je gewoon zorgeloos van je nieuwe ramen en deuren.
Vrouw 1

 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.