Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Waarom spanwanden kiezen

We gingen eerder al eens langs bij Plafondlux, specialist in spanplafonds. Nu het bedrijf ook de interessante mogelijkheden met spanwanden demonstreert in een nieuwe ruimte, is Dobbit opnieuw van de partij.

Transciptie 

Een paar jaar geleden ging architect Sam Van Welden langs bij Plafondlux, specialist in spanplafonds en spanwanden. De mogelijkheden en voordelen van spanplafonds kwamen toen uitgebreid aan bod. Hoewel spanwanden heel gelijkaardig zijn, komt daar een extra designaspect bij kijken: je kunt ze van een print laten voorzien en zo een echte eyecatcher creëren in je interieur. Wil je later de foto wisselen, dan laat je de folie gewoon vervangen door een andere.

Ondertussen heeft Plafondlux in de toonzaal een nieuwe ruimte ingericht om de spanwanden wat meer in de kijker te zetten. Dat kon interieurarchitecte Wenke alvast wel bekoren. Zij mocht als één van de eersten een kijkje gaan nemen in de gloednieuwe Man Cave.


Waar een spanwand tot aan de bodem komt, wordt er een plint voorzien zodat je hem bij het reinigen van de vloer niet per ongeluk beschadigt. Die plint kan naadloos op de spanwand aansluiten.


Een Man Cave zou maar weinig voorstellen zonder de optie om ook tv te kijken en videogames te spelen. Daarom bestaat één spanwand hier uit een speciale gladde folie, die het licht extra goed reflecteert. Zo krijg je een veel duidelijker beeld dan wanneer je gewoon op een gepleisterde muur zou projecteren.


Niet alleen verlichting, maar eender wat voor uitstekende elementen kunnen in een spanplafond voorzien worden. Daarnaast gaat het spannen zelf ook vrij snel. Waar het installeren van plafonds uit gipsplaat vaak meerdere dagen in beslag neemt, kan dat bij een gespannen plafond beperkt blijven tot maar één dag. Daardoor ligt de kostprijs van het geheel doorgaans ook iets lager. Het valt dus niet te verrassen dat veel praktijkruimtes hiermee worden uitgerust – zoals deze nieuwe tandartspraktijk in Melsele bijvoorbeeld.


Met spanplafonds kun je creatief zijn. Je kunt er alle mogelijke vormen mee maken, en dus ook eilanden creëren met akoestische of lichtgevende eigenschappen. Net zoals bij spanwanden speelt het designaspect hier een grote rol. Ben je op zoek naar inspiratie, bekijk dan zeker eens de knappe realisaties op de website.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.