Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Bouw je toilet waterdicht in

Publireportage - Als je een hangtoilet plaatst, dan moet je daarrond voor een waterdichte afwerking zorgen. Met een kant-en-klaar pakket doe je dat eenvoudig en in no time.

Transciptie 

VO: Als je sanitaire voorzieningen installeert zoals een douche, een bad, toilet of wastafel, dan moet je steeds voor een waterdichte wandbekleding zorgen. Daarom heeft Wedi voor iedere mogelijke toepassing in badkamer of wellnessruimte een systeem voorhanden dat je bovendien gemakkelijk zelf kunt plaatsen.

Zo kun je met de Wedi I-Boardset snel en simpel zelf het inbouwreservoir voor je toilet bekleden, waarna het direct betegelbaar is. We demonstreren hoe je daarvoor te werk gaat.

Ga je dit thuis zelf doen, neem dan zeker ook nog eens de uitgebreide montagehandleiding door, die je op de verpakking terugvindt.

De I-board is een kant-en-klaar montage-element dat gemakkelijk te hanteren valt door het geringe gewicht. Toch is het extreem stabiel en tot 400 kg belastbaar, en gemakkelijk te versnijden met een mes of zaag. In de plaat zijn standaard vier openingen voorzien voor de aan- en afvoer en de draadstangen van het toilet. Wil je bijvoorbeeld nog extra elementen installeren, zoals een toiletrolhouder of een beugel, dan bestaan daarvoor aangepaste montagesets.

Eerst en vooral zet je de I-board al eens op zijn plaats zodat je kunt aanduiden waar je hem zult moeten afkorten. Dat kan gewoon met de handzaag. Waar en hoeveel je moet afzagen, verschilt natuurlijk per situatie. Dit plaatmateriaal geeft je de flexibiliteit om de ombouw aan te passen zoals de situatie bij jou thuis het vereist. In dit geval wordt de plaat langs alle kanten een flink stuk ingekort.

Teken op de achterkant van de plaat de zijkanten van het frame af. Houd er steeds rekening mee dat de I-board goed tegen de toiletbox moet aansluiten. Op de aangeduide plaatsen kort je de I-Board af. Als dat gebeurd is, test je al eens of het goed is. Zaag dan ook de andere kant af.

Nu de voorkant van de omkasting al op maat gemaakt is, kun je met Wedi-zijstroken de zijkanten en bovenkant van het frame bedekken. Teken opnieuw op de platen af tot waar ze moeten komen en zaag ze dan bij.

Dan kun je alle plaatstukken samenlijmen met de Wedi 610, een speciaal daarvoor ontwikkelde polymeerkit die voor een zeer sterke verbinding zorgt en meteen een 100 % waterdichte aansluiting geeft. Je brengt deze kit zowel aan op het frame als op de rand van de I-Boardplaat. Druk alles goed samen. Dankzij de speciale formule van de Wedi 610 zullen de platen zich snel waterdicht aan elkaar hechten.

Wanneer ook de bovenste afdekplaat vastgelijmd is, dicht je nog eens alle zichtbare naden af met de Wedi 610-polymeerkit. Effen het middel daarna uit met een truweel of plamuurmes.

In een volgende stap bedek je alle naden met gaasband ; dit wordt bij plaatmateriaal altijd aangeraden voor de versterking van de naden. Iedere woning, en dus ook iedere ruimte in een woning, vertoont immers beweging. Door gaasband aan te brengen, vermijd je dat de naden later misschien gaan scheuren.

Hier is tegellijm gebruikt voor de bevestiging, maar Wedi voorziet zelfklevend gaas om het werk nóg sneller vooruit te doen gaan.

In dit geval was er ook nog gewacht met het maken van de uitsparing voor de spoelknop, zodat die mooi uitgelijnd kan worden met de tegels. De opening kun je nadien nog gemakkelijk uitzagen.

Als dat gebeurd is, mag je meteen op de ombouw tegelen. Je kunt natuurlijk ook de rest van je badkamer nog waterdicht beschermen met Wedi-bouwplaten, die in allerlei formaten bestaan en zowel voor wand als vloer ingezet kunnen worden vanaf 4 millimeter dikte.

Zowel de I-Board als de standaard bouwplaten van Wedi zijn extreem stabiel en zwaar belastbaar, dus zelfs deze grote keramische tegels kunnen er probleemloos tegen geplaatst worden. Zo zijn zowel dit toilet als de vloer uiteindelijk volledig waterdicht afgewerkt, en na ophangen van het toilet zit de klus erop en is de badkamer gebruiksklaar.

 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.