Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

RAMEN PLAATSEN: RAAMDORPEL CORRIGEREN

Bij het plaatsen van nieuwe ramen is de ligging van de dorpel uiterst belangrijk. Indien hij niet correct ligt, zul je hem moeten vervangen. Bij bepaalde situaties kan ook een overgangsprofiel uitkomst bieden. Kom er meer over te weten in deze reportage.

Transciptie 

Ben je van plan om nieuwe ramen te kiezen, dan is er een belangrijk aspect dat je niet over het hoofd mag zien, en dat is de buitendorpel of blauwsteen. Indien die niet correct ligt, dan zul je hem ofwel moeten vervangen, ofwel moeten voorkomen dat er zich een koudebrug vormt. Een expert licht toe.

 

 


Man 1 (= zelfde als bij vorige tips)
Een belangrijk aspect is de ligging van je blauwsteen of buitendorpel. Ten eerste: die moet waterpas liggen. Als hij niet waterpas ligt, moet je hem eigenlijk herleggen. Ligt hij wel waterpas, dan wil dat zeggen dat als je je raam erop zal zetten, dat dit ook meteen waterpas zal staan. Dat is al een groot voordeel. Het tweede waar je op moet letten, is hoe diep de blauwsteen aan de binnenkant van de woning komt. De afstand tussen de blauwsteen en de slag aan de binnenkant is bepalend voor de aan- of 2 afwezigheid van een koudebrug. Die afstanden vind je terug op de dorpelplannen op de website. Onder de knop 'zo plaatsen' heb je een rubriek 'Dorpelplannen' en kun je zien hoe diep hij moet komen. In het geval dat je blauwsteen te diep in huis komt, ben je verplicht om hem te herleggen.


Man 1
Anderzijds zijn er drie situaties waarbij je ook een verkeerde ligging van de dorpel hebt, die je kunt oplossen met een overbruggingsdorpel. De eerste situatie is die waarbij de blauwsteen aan de buitenkant niet diep genoeg komt ; hij komt dan gelijk met de lijn van de baksteen aan de buitenkant. Dan heb je een overbruggingsdorpel nodig om dat probleem te overbruggen.


Man 1
De tweede situatie is wanneer er het binnentablet hoger ligt dan de blauwsteen buiten. Dan heb je een hoogteverschil, en dat kan je ook oplossen met een overbruggingsdorpel.


Man 1
De derde situatie is wanneer de buitenkant een vuile rand heeft. Ook die kan je overbruggen met een overbruggingsdorpel.
Zit je toch nog met vragen, kies dan zeker voor de nameetservice. De opmeter die langskomt kan je helpen om de benodigde raamopties te bepalen.

 

 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.