Registreer u voor het gratis online magazine en krijgt beperkte online toegang

Registreer

HOE EEN BOODSCHAPPENMUUR SCHILDEREN

Een muur in krijtbordverf vormt het warme hart van je keuken. Praktische lijstjes of lieve woordjes: je kiest zelf wat je op de muur krijt.

Transciptie 

Voor we nog maar aan schilderen kunnen denken, moeten we de staat van de muur controleren. Die moet proper en vlak zijn. En voor een toepassing met krijtbordverf geldt dit nog extra.

Controleer dus op oneffenheden. Vul putjes op met vulmiddel, ontvet de muur…
In ons geval is de muur al wit geschilderd, maar als dat niet het geval is, schilder je die dus eerst. Met andere woorden primer aanbrengen, en de witte verf. Altijd moet de lichtste kleur het eerst geschilderd worden.
En dan kunnen we beginnen met het afplakken. Meet even op waar je je vlak wil, en teken het af. Een waterpas is daarbij essentieel.

Daarna kleef je de tape. Zorg dat die strak zit, en druk hem stevig aan.

Als je een potloodlijntje getrokken hebt, let er dan op dat je tape net buiten het lijntje ligt, dat je de potloodstreep overschildert.

Dankzij de tape kan je goed inschatten hoe groot het vlak wordt, en als het te groot lijkt, wel dan pas je dit nog even aan.

Nu is dat nog een kleintje. Als je moet aanpassen nadat de verf er al op zit, dan kom je er niet zo makkelijk van af.
En nu komt het truukje waarvan sprake: met een klein penseel schilder je de tape dicht. Je gebruikt de oorspronkelijke kleur, het wit dus, en je schildert aan de kant waar het donkere vlak moet komen.

Wat er dan gebeurt is dat de witte verf onder de tape kruipt, op de plaatsen waar dat mogelijk is, op de plaatsen waar normaal de donkere verf onder de tape zou kruipen.

De witte verf laat je drogen. En dan kan de donkere verf straks niet meer onder de tape. Simpel maar geniaal.
Om straks zeker niet buiten de lijntjes te kleuren, kleef je nog een tweede en derde strook tape.
Dan mag de schoolbordverf uitgehaald worden. Goed omroeren, en aanbrengen. Het is hier niet zo’n grote oppervlakte, dus we gebruiken gewoon een klein rolletje. Best een hard schuimrolletje. Haren op het rolletje zorgen voor een minder glad resultaat.

Breng de verf rustig en systematisch aan.
Voor we de tweede laag aanbrengen gaan we nog licht opschuren. Ja, ik hoor je al zuchten: tweede laag… maar we gaan er niet aan ontsnappen.

Met krijtbordverf heb je altijd twee lagen nodig, trouwens met de meeste donkere verf is het sowieso beter om twee lagen aan te brengen, je gaat een veel gelijkmatiger en vlakker resultaat krijgen.
Na het schilderen mag de tape weg. Voilà, de strakke scheidingslijn staat er op.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.