Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Herken asbest in je vloerbekleding

Vloerbekledingen kunnen ook asbest bevatten. Het gaat dan om onderlagen van vinylvloeren, maar ook zwarte lijm waarmee het is vastgezet. Afzonderlijke vinyltegels kunnen ook in de tegel zelf asbest bevatten. In dit geval hebben we hier te maken met tapijt, op zich onverdacht, en ook geen zwarte lijm te zien, dus geen asbest. De vinylvloer in de andere kamer, bevat wel degelijk een kartonachtige onderlaag, en kan dus asbesthoudend zijn. In geval van twijfel, neem altijd een staaltje en laat het onderzoeken in een erkend asbestlaboratorium.

Transciptie 

In deze tip leggen we uit hoe je asbestverdachte vloerbekleding kan herkennen.
Vloerbekledingen kunnen ook asbest bevatten. Het gaat dan om onderlagen van vinylvloeren, maar ook zwarte lijm waarmee het is vastgezet.

Afzonderlijke vinyltegels kunnen ook in de tegel zelf asbest bevatten. In dit geval hebben we hier te maken met tapijt, op zich onverdacht,

en ook geen zwarte lijm te zien, dus geen asbest. De vinylvloer in de andere kamer, bevat wel degelijk een kartonachtige onderlaag, en kan dus asbesthoudend zijn.

In geval van twijfel, neem altijd een staaltje en laat het onderzoeken in een erkend asbestlaboratorium.

Vilt is dus in eerste instantie niet verdacht, zolang die niet met zwarte lijm is gefixeerd. Vind je nog een vinyl ondervloer, dan is de kartonlaag altijd verdacht.

Zie je een zwarte onderkant aan het vinyl zelf, die niet verlijmd is, dan is dat gewoon de kleur van het vinyl en gaat het niet om de asbestverdachte lijm.

Wees steeds voorzichtig bij afbraak- en renovatiewerken van oude huizen. Start van een gedegen asbestinventaris en bij twijfel laat je een staal onderzoeken in het labo.

Raadpleeg enkel een erkend asbestverwijderaar voor de sanering van het asbesthoudend materiaal.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.