Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Hoe een raam opmeten

Als je een raam bestelt, dan komt er een opmeter langs om de juiste maten te noteren. Dat opmeten is een precisiewerk dat je niet voor niets aan een vakman overlaat. Zo vermijd je dat er iets over het hoofd wordt gezien en dat de ramen bij plaatsing niet blijken te passen.

Transciptie 

Als je een raam bestelt, dan komt er een opmeter langs om de juiste maten te noteren. Dat opmeten is een precisiewerk dat je niet voor niets aan een vakman overlaat. Zo vermijd je dat er iets over het hoofd gezien wordt en dat de ramen bij plaatsing niet blijken te passen.
Vrouw 1

 


Man 1
De meest voorkomende fouten die we toch veel zien bij mensen die zelf proberen om hun ramen op te meten, zijn de verkeerd genoteerde maten, ofwel de dagmaat die verward wordt met de binnenmaat, en dergelijke meer. Dat zijn toch fouten die we dikwijls zien gebeuren.


Man 1
Ramen met een boog vormen dikwijls wel een probleem voor een juiste maatvoering, net zoals ramen die gekoppeld worden, of in het algemeen speciale uitvoeringen. Die laat je toch beter aan professionals over. We kunnen nadien nog wel een kleine correctie uitvoeren, zoals het breder maken van de siliconenvoeg, of – in het slechtste geval – gebruik maken van verbredingen, zodat we het raam alsnog kunnen plaatsen.


Man 1
Om correct op te meten gebruiken we een vouwmeter of een rolmeter, al maakt een professional vooral gebruik van een digitale meter. We zorgen er ook voor dat we alles mooi kunnen noteren.


Man 1
Om een perfecte opmeting uit te voeren, nemen we de maatvoering op verschillende punten in de breedte, alsook in de hoogte… en wordt er zeker aandacht besteed aan de raamslag… Zodat, als het raam geplaatst wordt, er voldoende ruimte is voor isolatie tussen het raam en de binnenmuur.


Man 1
De raamslag is het verschil tussen de breedte van de buitenmuur en de breedte van de binnenmuur.
De opmeter kan alle maten ook meteen omzetten naar productiematen, wat het bestelproces versnelt.
Vrouw 1


In een volgende fase kun je alvast beginnen uitkijken naar het moment waarop ze geplaatst worden.
Vrouw 1

 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.