Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Hoe een goed isolerend raam krijgen

De isolatiewaarde van een raam of deur is van meerdere zaken afhankelijk. Op het eerste gezicht kan het allemaal nogal complex lijken, maar bij Belisol kregen we nog eens een helder overzicht van de belangrijkste punten om op te letten.

Transciptie 

De isolatiewaarde van een raam of deur is van meerdere zaken afhankelijk. Op het eerste gezicht kan het allemaal nogal complex lijken, maar bij Belisol kregen we nog eens een helder overzicht van de belangrijkste punten om op te letten.


Man 1
Een raam of deur kan in principe uit 3 materialen bestaan: hout, pvc en aluminium. Bij een houten raam is de diepte van het profiel, met andere woorden de hoeveelheid hout, belangrijk voor de isolatiewaarde. Kunststof werkt daarentegen op een andere manier. Hier zie je een voorbeeld van een kunststof raam. Je ziet dat die uit een aantal kamers bestaat, en die kamers gaan gedeeltelijk bepalen hoe goed je raam isoleert. Uiteraard is er ook nog aluminium. Een aluminium raam bestaat uit twee aluminium delen met tussenin een thermische onderbreking. Dat is zeer belangrijk om de kou buiten te houden.

 


THERMISCHE ONDERBREKING:

Een thermische onderbreking voorkomt condensatie, warmte- en koudegeleiding bij aluminium kozijnen.


Man 1
En we hebben ook nog het beste van de twee werelden; dit is een combinatie van kunststof met aan de buitenzijde aluminium. Het voordeel daarvan is dat je alle kleuren kunt toepassen en toch nog de isolatiewaarde behoudt van kunststof, of pvc.


Het type glas in je raam zal natuurlijk mee de isolatiewaarde gaan bepalen. Standaard wordt meestal dubbel glas genomen, maar ook driedubbel glas is een mogelijkheid. En het materiaal waaruit de afstandshouder tussen de glasplaten gemaakt is, speelt eveneens een rol; als die uit kunststof gemaakt is en niet uit metaal, dan krijg je meteen een betere isolatiewaarde.

En dat biedt natuurlijk voordelen. In de eerste plaats komt het je energiefactuur ten goede, maar daarnaast kun je soms ook nog eens profiteren van premies.

 


WARM-EDGE STRIP

In standaard dubbel of drievoudig glas zit een aluminium strip tussen de glasplaten. Een nog betere isolatie krijgt u met WARM-EDGE. Dat is een kunststof strip die de geleiding van kou tegengaat. Een WARM-EDGE ziet er ook nog eens beter uit dan een standaard strip.


Man 1
Beter isoleren betekent vaak ook dat je aanspraak kunt maken op een premie van de overheid. Aangezien het om complexe materie gaat, is het goed om je te informeren via onze subsidietool op onze website. Of je kunt natuurlijk ook altijd bij een Belisolshowroom binnenspringen om meer informatie te verkrijgen.

 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.